Belföld

Nem két hétre szólnak az atlétikai vb fejlesztései

Írta: itv , - Frissítve: 8th December, 2018 - 10:56am
MTI Fotó Kovács Attila

Magyarország számára óriási lehetőség a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezése. A versenysorozat várható kiadásaihoz jó alapot szolgáltat a tavalyi vizes világbajnokság költségvetése, és a Duna Arénához hasonlóan ebben az esetben is nagy figyelmet kell fordítani a létesítmények – főként a negyvenezer nézőt befogadó stadion – utólagos kihasználására is.

Nemcsak az idő sok, hanem a feladat is

A fényfüzérek majdnem felénél hibát találtak

Írta: itv , - Frissítve: 8th December, 2018 - 10:44am
MTI Fotó

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlése szerint A karácsonyi fényfüzérek, világító díszek, külterületi dekorációk fogyasztóvédelmi ellenőrzésekor 53 termékből 25 megbukott a vizsgálatokon.

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár a tárca közleménye szerint elmondta: a fényfüzéreket csak olyan szaküzletben érdemes vásárolni, ahol a készülék működéséről szakszerű tájékoztatást adnak. A piacokon található bizonytalan eredetű, rossz minőségű, nagyon olcsó eszközöket célszerű elkerülni.

Áder: Véget kell vetni a „rövid ideig használjuk, majd eldobjuk” kultúrájának

Írta: itv , - Frissítve: 8th December, 2018 - 10:41am
MTI Fotó Bruzák Noémi

A gazdasági növekedés és fenntarthatóság nem egymást kizáró fogalmak – mutatott rá Áder János köztársasági elnök a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács működésének tízéves évfordulóján rendezett tanácskozáson a Parlamentben. Kövér László, az Országgyűlés elnöke a tanács létrehozása és működése során létrejött nemzeti konszenzust méltatta.

A magyar gazdaság növekedési pályára állt

Írta: itv , - Frissítve: 8th December, 2018 - 10:16am
MTI Fotó Kovács Attila

Varga Mihály pénzügyminiszter a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSz) Vállalkozók Napja rendezvényén azt mondta, hogy a magyar gazdaság az elmúlt években olyan növekedési pályára állt, amely az embereknek csökkenő adókat, emelkedő béreket, a vállalatoknak alacsonyabb közterheket, javuló üzleti környezetet jelent.

Visszaküldte az államfő a jogalkotási törvény módosítását

Írta: itv , - Frissítve: 8th December, 2018 - 10:03am
MTI Fotó Illyés Tibor

Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek Áder János köztársasági elnök a jogalkotási törvény november végén elfogadott módosítását.

A parlament honlapján pénteken közzétett levelében az államfő azt írta, hogy a módosítás a jogalkotási törvény és az alaptörvény közötti koherencia hiányát eredményezi, ami bizonytalanságot okozhat a jogszabály-előkészítés során. Ezért arra kéri az Országgyűlést, hogy az észrevételei alapos megfontolása után – a koherencia hiányának kiküszöbölésével – fogadja el ismét a törvényjavaslatot.

Magyarország az EU legnagyobb adócsökkentője lett

Írta: itv , - Frissítve: 2nd December, 2018 - 11:44am
hirado.hu

Az Európai Unióban Magyarországon volt a legnagyobb mértékű adóteher-csökkentés, a majdnem egy százalékpontos mérséklést 2016-ról 2017-re sikerült elérni úgy, hogy közben az unióban jelentősen nőtt az átlagos közteher – tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t.

Advent a felkészülés ideje

Írta: itv , - Frissítve: 2nd December, 2018 - 10:37am
hirado.hu

Advent első vasárnapja van, ma kezdődik a karácsonyra történő lelki felkészülés négy vasárnapon át tartó időszaka. A keresztények böjttel, bűnbánattal és jócselekedetekkel is készülnek Jézus születésének ünnepére – olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) MTI-hez eljuttatott közleményében.

A magyar lakosság több mint 70 százaléka túlsúlyos

Írta: itv , - Frissítve: 1st December, 2018 - 1:32pm
Shutterstock

Ezzel világviszonylatban is nagyon rosszul állunk. Az elhízás pedig súlyos betegségekhez vezethet, ezért életmódváltást sürgetnek a szakemberek. Egészséges alapanyagból készített ételek fogyasztásával például nagyban csökkenhetne a túlsúlyos emberek aránya. Pénteken az ilyen ételek receptjeit díjazták.

Drágább lehet a fenyőfa idén

Írta: itv , - Frissítve: 27th November, 2018 - 2:35pm
MTI Fotó Varga György

A magyarországi termesztésű vágott lucfenyő 20-25 százalékkal, esetenként 30 százalékkal is drágulhat idén, ára méterenként a 3200 forintot is elérheti a munkabérek jelentős, mintegy 50 százalékos emelkedése miatt – közölte a Magyar Díszkertészek Szövetsége hétfőn az MTI-vel.

Minden tizenkettedik magyart érintett a Gulágra hurcolás

Írta: itv , - Frissítve: 26th November, 2018 - 10:44am
MTI Fotó Illyés Tibor

Minden tizenkettedik magyart érintett a Gulágra hurcolás a második világháború végén – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja alkalmából tartott központi megemlékezésen vasárnap Budapesten.

Értesítést kap a NAV-tól, aki nem felel meg a köztartozásmentesség feltételeinek

Írta: itv , - Frissítve: 24th November, 2018 - 4:35pm
hirado.hu

Új szolgáltatásként a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – teszt jelleggel – előzetes értesítést küld azoknak, akik a november 25-i előzetes vizsgálat szerint valamilyen mulasztás miatt már nem felelnek meg a köztartozásmentes adózói adatbázisban szereplés feltételeinek. Ez lehetőséget ad arra, hogy még időben pótolják a mulasztást.

Régi iparvárosainkban a legalacsonyabbak a lakásárak

Írta: itv , - Frissítve: 24th November, 2018 - 4:33pm
hirado.hu

Győrben, Sopronban és Debrecenben vannak a fővároson kívül a legmagasabb négyzetméterárak. A téglalakásokra átlagosan 350 ezer forint, a panellakásokra 300 ezer forintos négyzetméterár a jellemző – olvasható az Otthon Centrum legfrissebb elemzésében.

A kétgyermekesek is igényelhetik a tízmillió forintos hitelt

Írta: itv , - Frissítve: 24th November, 2018 - 4:27pm
Shutterstock

December 1-jétől jogosultak a támogatott kamatozású hitel felvételére. Magyarországon több mint egymillió gyermek nevelkedik kétgyermekes családban, ezért indokolt a fokozott támogatásuk.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár közölte: a kormány mindig azt nyújtja a családoknak, amire szükségük van, és folyamatosan figyeli, hol van szükség segítségre.

Kialakulóban van a V4-identitás

Írta: itv , - Frissítve: 24th November, 2018 - 4:24pm
MTI Fotó Mohai Balázs

A Nézőpont Intézet legfrissebb felméréséből arra lehet következtetni, hogy a visegrádi országokban (V4) kialakulóban van egy úgynevezett V4-identitás.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont-csoport vezetője az M1 műsorában kifejtette: a négy állam felnőtt népességének túlnyomó része úgy gondolja, hogy országa a szövetség keretein belül jobban érvényesítheti érdekeit az Európai Unióban.

Oldalak