Belföld

Kizárhatják a vezetésből, aki alvás közben légzészavarokkal küzd

Írta: itv , - Frissítve: 23rd April, 2019 - 4:05pm
MTI Fotó Illyés Tibor

A közelmúltban változásokkal találkozhattak, akik a jogosítványuk meghosszabbítását kérték. A háziorvosoknak kötelező kitöltetniük egy tesztet az alvászavarok feltérképezésére, és a betegségre utaló jelek akár a jogosítvány meghosszabbítását is veszélyeztethetik.

Orbán Viktor levélben gratulált Zelenszkijnek

Írta: itv , - Frissítve: 23rd April, 2019 - 3:54pm
MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Levélben gratulált Volodimir Zelenszkijnek, Ukrajna megválasztott elnökének Orbán Viktor miniszterelnök – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár kedden reggel.

„Kérem, engedje meg, hogy ezúton gratuláljak nagyarányú győzelméhez, amellyel Ukrajna következő elnökévé választották” – írta Orbán Viktor, és leszögezte: a magyar kormány a továbbiakban is az ukrán-magyar kapcsolatok fejlesztésén fog munkálkodni.

Még két napig gyűjthetnek ajánlásokat a pártok

Írta: itv , - Frissítve: 21st April, 2019 - 3:21pm
MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Már csak valamivel több mint két napjuk maradt a pártoknak arra, hogy összegyűjtsék a májusi európai parlamenti (EP-) választásra az induláshoz szükséges legalább húszezer érvényes ajánlást; tucatnyi szervezet folytat még aláírásgyűjtést országszerte azért, hogy felkerülhessen a szavazólapra.

Erdő Péter: Krisztus igazolta, hogy a látható világon kívül is van valóság

Írta: itv , - Frissítve: 21st April, 2019 - 3:17pm
MTI Fotó Balogh Zoltán

Krisztus feltámadt, és feltámadásával igazolta az emberiség ősi érzését, hogy a látható világon kívül van egy tágabb, átfogóbb valóság – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek húsvét vigíliáján, szombat este a budapesti Szent István-bazilikában.

Még mindig kevés tejet iszunk

Írta: itv , - Frissítve: 20th April, 2019 - 5:36pm
MTI Fotó Kovács Tamás

A tej és a tejtermékek étrendünk lényeges részét képezik, fogyasztásukkal nemcsak táplálkozásunkat színesítjük, hanem szervezetünk működését is jótékonyan támogatjuk. Népszerűek a növényi alapú „tejitalok” is, hiszen sokan egészségügyi okokra hivatkozva nem fogyaszthatnak állati eredetű tejterméket.

Takaró Károly: Jézus testi-lelki áldozatával átvállalta az emberiség bűnét

Írta: itv , - Frissítve: 20th April, 2019 - 5:31pm
MTI Fotó Mohai Balázs

A húsvéttal Isten azt üzeni nekünk, embereknek, hogy élhetünk az életéből. A szabadító Jézus a Golgotán a testi-lelki áldozatával átvállalta az emberiség bűnét, és megváltott minket – mondta Takaró Károly nyugalmazott református tábori püspök a Magyar Nemzetnek.

Hazánkban is sok helyen tartottak keresztútjárást

Írta: itv , - Frissítve: 20th April, 2019 - 5:27pm
MTI Fotó Balogh Zoltán

Itthon is több helyen tartottak nagypénteken keresztútjárást, felidézve Jézus szenvedéstörténetét. Sok helyen Passió játékokkal emlékeztek Krisztus szenvedésére és kereszthalálára, vagyis a megváltás misztériumára – közölte az M1 Híradója.

Erdő Péter: A szeretet nem csak érzelem

Írta: itv , - Frissítve: 19th April, 2019 - 5:39pm
MTI Fotó Balogh Zoltán

Felelősek vagyunk a szavainkért, a szeretet nemcsak érzelem, hanem gondolatban, szóban és cselekedetben is meg kell nyilvánulnia – mondta Erdő Péter bíboros, prímás esztergom-budapesti érsek a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában nagypénteken. Nagypéntek csendjében az a legfontosabb, hogy belássuk: emberi élet csak Isten erőterében lehetséges – ezt pedig már Kozma Imre, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke mondta az M1-en.

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek a keresztények

Írta: itv , - Frissítve: 19th April, 2019 - 5:31pm
MTI/EPA/Nigel Roddis

Nagypéntek van, a keresztény tanítás szerint Jézus Krisztus szenvedésének és kereszthalálának napja, ez a húsvétot, a legrégibb és legnagyobb keresztény ünnepet megelőző szent három nap egyike. A keresztény hívők számára ez az egyházi év legcsendesebb napja.

Gulyás: Határvédelemre kellene fordítani a bevándorlók támogatására szánt összegeket

Írta: itv , - Frissítve: 19th April, 2019 - 5:22pm
MTI Fotó Mohai Balázs

Az Európai Uniónak minden olyan forrást, amelyet a bevándorlókra költ, inkább a külső határok védelmére kellene fordítania – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Ötmillió forintba is kerülhet a legdrágább húsvéti pálinka

Írta: itv , - Frissítve: 19th April, 2019 - 5:01pm
hirado.hu

Több millió forintba is kerülhet néhány kupica húsvéti pálinka akkor, ha valaki különösen nagy kárral járó közúti balesetet okoz a hatása alatt. A biztosítók ugyanis nemcsak kategorikusan kizárják a kártérítésből az ilyen vétkeseket, hanem még a másoknak okozott anyagi kárt is behajthatják rajtuk – figyelmeztet közleményében a CLB biztosítási alkusz cég.

A feltámadás óta az élet lett az ember útjának célja

Írta: itv , - Frissítve: 19th April, 2019 - 4:59pm
MTI Fotó Czeglédi Zsolt

Jézus feltámadása óta nem céltalanul bolyong az ember, nem is a halálra készül, hanem Isten tervének megfelelően az élet lett útjának célja – olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa közös húsvéti üzenetében, amelyet pénteken juttattak el az MTI-hez.

Unión kívüli élelmiszerek beáramlását hozhatja az agrártámogatások csökkentése

Írta: itv , - Frissítve: 19th April, 2019 - 4:57pm
MTI Fotó Balogh Zoltán

Amennyiben az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) forrásai csökkennek, az meg fog mutatkozni az élelmiszerárakban, s az Európai Unión kívüli import élelmiszerek beáramlását eredményezheti – mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke csütörtöki sárbogárdi sajtótájékoztatóján.

Orbán: A legfontosabb politikai kérdésekben egyetértés van Brazília és Magyarország között

Írta: itv , - Frissítve: 18th April, 2019 - 11:53am
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A migráció veszélyeiről, a gazdasági kapcsolatokról és a keresztény értékek védelméről is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök és Eduardo Bolsonaro, a brazil képviselőház külügyi és védelmi bizottsága elnökének tárgyalásán csütörtökön Budapesten, a Karmelita kolostorban – tájékoztatott Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Egyre több pótdíjat szednek be a vonaton bliccelőktől

Írta: itv , - Frissítve: 18th April, 2019 - 11:51am
MTI Fotó Mohai Balázs

Az idén márciusban a vonatokon jegy nélkül vagy érvénytelen jeggyel utazók 10 millió forintnyi pótdíjat fizettek be, ebből a tételből hasonló mértékű bevételt utoljára 2017 novemberében ért el a MÁV-Start – közölte a vasúttársaság.

Kormány elé kerül a divatipari stratégia

Írta: itv , - Frissítve: 18th April, 2019 - 11:48am
MTI Fotó Balogh Zoltán

Hamarosan tárgyalhatja a kormány a magyar design- és divatipar fejlesztéséről szóló átfogó stratégiát – mondta Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat- és Design Ügynökség vezérigazgatója csütörtök reggel az M1 csatorna és a Kossuth Rádió közös reggeli műsorában.

Oldalak