23 milliárdra perelné a Mal Zrt.-t

Téma: 

Egy siófoki ügyvéd 23 milliárd forintra perelné az állam nevében a Mal Zrt.-t – írta szerdai számában a Somogyi Hírlap.Léhmann György elkészítette a vörösiszap-katasztrófa kárainak megtérítése érdekében indítandó per keresetlevelét, s azt eljuttatta Orbán Viktor miniszterelnöknek, felajánlva ingyenes jogi segítségét. Az ügyvéd keresetlevele szerint az államot 23 milliárd forint kár érte. Erkölcsi értékvesztés címén húszmilliárd forint, a Marcal folyón végzett kárelhárítás és a természeti értékcsökkenés miatt egymilliárd, Kolontár és Devecser kármentesítése miatt egymilliárd és a kolontári védőgát építése miatt újabb egymilliárd forint megtérítését javasolja perben követelni a Mal Zrt.-től, természetesen kamatostól. Ebben az összegben nincs benne a lakosság kártalanítása.A Fővárosi Bírósághoz címzett komplett keresetlevelében az ügyvéd azt írja: tekintettel arra, hogy a kár megtérítése a kár bekövetkeztétől esedékes, minden nap késedelem a perindítással az állampolgárok sérelmével jár, mivel az alperesek magatartása miatt bekövetkező katasztrófa helyreállítására kellett több milliárdot fordítani az adófizetők pénzéből, holott a költségeket ténylegesen az alpereseknek kellett volna viselniük – olvasható a lapban.(MTI)

Kapcsolódó cikkeink

A kormányellenes média pénzelésével vádolta meg az Európai Uniót a hét végén Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök, amelyet Brüsszel határozottan elutasított.

Prof. Dr. Illés Béla

Március 6-án, szerdán tartott ülésén véleményezte a Miskolci Egyetem vezető testülete a rektori megbízás betöltésére benyújtott pályázatokat. A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény szerint 2013.

A MÁV-START Zrt. ötven százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásáról Sátoraljaújhelyre, a 2013. augusztus 17-én megrendezésre kerülő Pálházi Állami Erdei Vasút Kisvasúti Napjára vonattal utazóknak.

Fotó: Ádám János

Több mint hárommilliárd forintot fordítanak a kisvasút felújítására.

 

2019. június 25., kedd, Vilmos