39 karton cigarettát találtak a NAV munkatársai egy turistabuszban

Téma: 

A csomagtérbe, a szigetelés helyére dugott el több tucat magyar adójegy nélküli cigarettát egy fuvarozással foglalkozó román férfi. A transportert az M3-as igrici pihenőjénél állították meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei. A férfi egy turista csoportot szállított Romániából Angliába. Az útjuk azonban Igricinél véget ért. Az illegális cigaretták szállításához használt autót ugyanis lefoglalta a NAV. A férfi ellen költségvetési csalás miatt indult eljárás.

 

A román turistákat szállító mikrobusz az M3-as autópályán Budapest felé tartott, amikor az igrici pihenőnél igazoltatták őket a pénzügyőrök. Körbekopogtatták az autó oldalát a járőrök, ekkor tűnt fel egyiküknek, hogy a mikrobusz hátsó része furcsán kong.

Az utasokkal kipakoltatták a csomagtérből a táskákat, majd megbontották az autó oldalát. A csomagtérbe a szigetelés helyére több tucat magyar adójegy nélküli cigaretta volt elrejtve. Összesen 39 karton, 390 doboz. Az autó 37 éves sofőrje már a helyszínen beismerte, hogy ő dugta el a különböző márkájú román zárjegyes cigarettákat.

Ezeket, és a jogszabályi előírások alapján a szállításhoz használt autót is lefoglalták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai. A sofőr ellen költségvetési csalás miatt indítanak eljárást a pénzügyi nyomozók. A turistacsoportot a NAV munkatársai beszállították Miskolcra, ahol megvárhatták amíg egy másik busz eljött értük. 

Kapcsolódó cikkeink

Külföldi zárjeggyel ellátott cigarettát találtak egy autó csomagterében szerdán a rendőrök az M3-as autópálya Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán, a sofőr és az autó utasa ellen eljárás indult.

KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY

A MiReHuKöz Nonprofit Kft. ezúton értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy Miskolcon a hulladékudvarokban a hulladékátvétel továbbra is a korábbi gyakorlatnak megfelelően történik. A lakosság a 72/2013 (VIII.

Cigarettával  volt kitömve a háttámla

"

Az autó
hátsó ülésének háttámlájába rejtett 4 és fél karton adójegy nélküli cigarettát,
az az ukrán férfi, akit az elmúlt hétvégén fogtak meg a Nemzeti Adó- és

Délben 12, a fővárostól délre fekvő Duna menti járásra hirdetett veszélyhelyzetet a kormány. Budapestnél már elkezdődött az apadás, a közlekedés viszont rémálom. A várható heves zivatarok miatt csak a megfelelő védőfelszereléssel rendelkező hivatásosok folytathatják a munkát...

2020. szeptember 28., hétfő, Vencel