78 610 gyűjtőszámlát nyitottak

Téma: 

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) legfrissebb adatai szerint az idén október 31-ig 78 610 darab gyűjtőszámlát nyitottak meg a hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások a rögzített árfolyamú törlesztést vállaló deviza alapú jelzáloghitelesek igénylése alapján - közölte a PSZÁF a honlapján.
A lehetséges igénybe vevők teljes köre közel 450 ezer fő, vagyis az érintettek mintegy 20,7 százaléka lépett már be az árfolyamgát konstrukcióba. A rögzített törlesztési árfolyamú devizakölcsönök teljes állománya október végén 731 milliárd forint volt, amely a lehetséges teljes hitelállomány 23,7 százaléka.
A rögzített árfolyamon történő törlesztés lehetőségét a törvény szerint a fogyasztók 2012. december 31-ig írásban kezdeményezhetik pénzügyi szolgáltatójuknál. Az árfolyamgáttal a devizahitelesek havi törlesztési terhei minimum 3 évre, de maximum 2017. június végéig mérséklődnek és válnak kiszámíthatóvá. A svájci frank hiteleket 180, az eurót 250, a japán jent 2,5 forinton lehet törleszteni.

mti

Kapcsolódó cikkeink

A drogdílerek újabb frontot nyitottak.

"Mint ismert, az elmúlt évben országosan is elsőként – a Miskolci
Rendőrkapitányság kezdeményezte közbiztonsági érdekből a helyi
polgármesteri hivatalnál egy „emlék- és ajándék-, valamint dísztárgyak

Az, hogy iskolák mellett lesznek trafikok már egyáltalán nem ritkaság: a HVG.hu olvasóink rengeteg olyan településről számolnak be, ahol oktatási intézmények mellett nyílt dohánybolt.

Azoknak az embereknek kell irányt mutatni, akikről sokan lemondanak. Csak így lehet megerősíteni Magyarországot - mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkára a szendrői városi szociális központ átadóján.

„Eljött a mi időnk!” – ez a mottója a huszonnegyedik tusványosi nyári szabadegyetemnek, amelynek hivatalos megnyitóját július 24-én, szerdán tartották.A római katolikus és a református áldásosztás után fél perces néma főhajtással azokra a nemrég elhunyt személyekre emlékeztek...

2020. február 20., csütörtök, Aladár,Álmos