Áder János felszólal az ENSZ fenntartható fejlődési csúcstalálkozóján

Téma: 

Áder János köztársasági elnök péntek délután (közép-európai idő szerint késő éjjel) szólal fel az ENSZ fenntartható fejlődési csúcstalálkozóján.

A fórumon a világ vezetői a következő 15 év fő feladatait határozzák meg, köztük a legfontosabbat, az éhezés és szegénység elleni küzdelemmel kapcsolatos teendőket.

 keh.huA magyar államfő csütörtökön a magyar állandó ENSZ-képviselő rezidenciáján megbeszélést folytatott Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszterrel és nemzetbiztonsági tanácsadóval.Kissinger a találkozót követően elmondta, hogy "nagyon baráti, nagyon őszinte" beszélgetést folytatott a köztárasági elnökkel, olyan témákról, mint a klímaváltozás és az Európai Unió jövője.

Forrás: MTI

Kép: keh.hu

Kapcsolódó cikkeink

EPA

Vaszilij Nyebenza eddigi külügyminiszter-helyettest nevezte ki Oroszország állandó ENSZ-képviselőjének posztjára csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök. Nyebenza 55 éves, 1983 óta karrierdiplomata, 2013 óta volt miniszterhelyettes a külügyi tárcánál.

MTI/EPA/Jason Szenes

Az Egyesült Államok kivételével a világszervezet tagállamai kedden megkezdték a tárgyalásokat az egyezményről New Yorkban.

MTI/EPA/Justin Lane

A 2019. január elsejével kezdődő következő kétéves időszakra Belgium, a Dél-afrikai Köztársaság, a Dominikai Köztársaság, Indonézia és Németország került be a 15 tagú testületbe.

EPA

Hivatalosan is kilépett az ENSZ globális migrációs csomagjából Brazília – számolt be kedden az O Estado de Sao Paulo című helyi napilap, amely a világszervezetben lévő saját forrásaira hivatkozott a cikkben.

2020. július 10., péntek, Amália