Államfővé választották Schmitt Pált

Téma: 

"Az Országgyűlés 263 szavazattal Schmitt Pált választotta a Magyar Köztársaság elnökévé. Balogh Andrásra 59-en voksoltak, míg 44 szavazat érvénytelen volt. Megválasztását követően Schmitt letette hivatali esküjét.

Schmitt Pál augusztus 6-án veszi át a tisztséget Sólyom Lászlótól, addig az Országgyűlés elnöke marad. A megválasztott köztársasági elnök lemond párttagságáról és MOB-elnöki pozíciójáról is.

„Harag, gőg, gyűlölség nélkül”

Vezess mindannyiunkat harag, gőg, gyűlölség nélkül, békésen, alázatosan, szelíden; tartsd mindig eszedben, hogy minden ember azonos állapotban születik, és hogy semmi sem emel fel, csakis az alázat, semmi sem taszít le, csakis a gőg és a gyűlölség – idézte Szent István király fiának címzett intelmeit Schmitt Pál megválasztott köztársasági elnök ünnepi beszédében kedd délután az Országgyűlésben, aki az idézet kapcsán hozzátette: az intelemben benne van a gondolat, hogy mindenkit azonos jogok illetnek meg, éppen ezért a kötelezettségeink is ugyanazok."

Kapcsolódó cikkeink

Londonban csak magyar szurkolók voltak

Több ezren, köztük szurkolók, barátok, hozzátartozók köszöntötték a Londonból hazatért magyar olimpikonokat hétfő délután a budapesti Syma csarnokban.

Magyarországot őrizni kell és meg kell újítani; nem szabad hagyni, hogy bárki elcsúfítsa - mondta Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter pénteken Budapesten, a Millenáris Teátrumban Orbán Viktor évértékelőjét megelőző beszédében.

Koszorúzási ünnepség Nagy Imre szobránál

Katonai tiszteletadással tartottak koszorúzási ünnepséget Nagy Imre szobránál Budapesten, a Vértanúk terén hétfő reggel az egykori miniszterelnök és mártírtársai 1989-es újratemetése, valamint a rendszerváltoztatás 25.

MTI Fotó Illyés Tibor

A Gellért-hegyen mutatták be a 2024-es olimpiára és paralimpiára kandidáló Budapest pályázati emblémáját.Az ünnepélyes eseményen többek között Tarlós István főpolgármester, Fürjes Balázs, az olimpiai pályázat kormányzati felelőse, Borkai Zsolt, a Magyar...

2019. június 25., kedd, Vilmos