Államilag elismert védjegy létrehozásán dolgozik az agrártárca

Írta: itv , - Frissítve: 2nd March, 2019 - 1:33pm

Téma: 

Az Agrárminisztérium (AM) egy államilag elismert védjegy létrehozásán dolgozik, amely információkat adhat a vásárlóknak arról, hogy megfelelő minőségű magyar élelmiszert választanak – nyilatkozta a tárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Magyar Hírlapnak.

 

Zsigó Róbert a lap szombati számában publikált interjúban elmondta: a védjegy létrehozásához szükség van a cégek partnerségére, marketingre és arra, hogy a fogyasztók tudatosságán keresztül a hatósági tanúsítás révén a „kissé kaotikus” jelenlegi védjegyhelyzetben biztos pontot tudjanak adni az erre fogékony vásárlói közösségnek.

MTI Fotó Balogh Zoltán

Közölte azt is, hogy a legtöbb élelmiszerek okozta megbetegedés a háztartások nem megfelelő élelmiszertárolási és élelmiszerkészítési gyakorlata miatt fordult elő. Ez nem csak Magyarországon, hanem egész Európában probléma – tette hozzá Zsigó Róbert.

Elmondta, szeretnének olyan a vásárláshoz és az ételkészítéshez kapcsolódó információkat közzétenni, amelyeket a hivataluk összegyűjt és ezáltal segíti, hogy az emberek megfelelő módon vásároljanak élelmiszert, helyesen tárolják és készítsék el az ételeket.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Balogh Zoltán

 

Kapcsolódó cikkeink