Ámokfutót fogott a szolgálatba induló pénzügyőr

Téma: 

Ámokfutó autóst fogott egy szolgálatba induló NAV pénzügyőr a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen. A balesetet előidéző autós nagy sebességgel cikázva egy szabályosan közlekedő másik járművet szorított le az úttestről. A pénzügyőr az esetet azonnal jelentette a rendőrség ügyeletére és a kiértesített rendőrjárőrökkel közösen sikerült elfogniuk a cserbenhagyót.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársa 2013. május 16-án a reggeli órákban Tarcal felől közlekedett a 37-es számú főút irányába, amikor nagy sebességgel megelőzte őt egy személyautó. Az autó cikázott az úton, gyakran a bal oldali sávot is elfoglalta. Tarcal után egy szembejövő Renault-ot le is szorított az útról, amelynek vezetője inkább elrántotta a kormányt, csakhogy elkerülje a frontális ütközést. A szabályosan közlekedő jármű végül az út menti cserjésben kötött ki.

Ezt látva a pénzügyőr azonnal értesítette a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenység-irányítási központját, akikkel állandó kapcsolatot tartva követni kezdte az ámokfutót. A száguldozó Suzukist végül a kiérkező rendőrjárőrökkel közösen, Szerencs belterületén sikerült elfogni.

A közlekedési szabályokat semmibe vevő autós által cserbenhagyott, vétlen járművet vezető nőnek sikerült sérülések nélkül megúsznia a balesetet. Autójában 200 ezer forintos kár keletkezett.

Az ámokfutóval szemben elfogása után alkalmazott alkoholszonda elszíneződött. A kapitányságra előállított 27 éves bekecsi J. Tibor ellen a Szerencsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya cserbenhagyás és ittas járművezetés bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

Kapcsolódó cikkeink

Rablókat fogott el a rendőrség

Ketten támadtak egy férfire Sátoraljaújhelyen, a rendőrök egy hét leforgása alatt elfogták a rablókat.

 

Utcai támadót fogott el Miskolcon egy szolgálaton kívüli rendőrkapitány, a kirabolt asszony súlyosan megsérült - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Az Egyesült Államok tiltakozni készül amiatt, hogy egy orosz vadászgép a Balti-tenger fölött, nemzetközi légtérben kockázatos módon „fogott el” egy amerikai felderítő repülőgépet – közölte internetes kiadásában vasárnap a The Wall Street Journal (WSJ) és a CNN....

Buszrongálókat fogott el a rendőrség

Motiválatlan volt azoknak a fiataloknak a tette, akik Borsodnádasdon rongáltak meg két buszt.

 

2019. augusztus 19., hétfő, Huba