Ár- és belvíz helykezkép

Téma: 

Az elmúlt 24 órában jelentős csapadékmennyiség nem hullott a Duna magyarországi vízgyűjtő területén. A felső vízgyűjtőkön lehulló maximálisan 10 mm-nyi csapadékból újabb számottevő árhullám nem várható a hazai Duna szakaszokon. Magyarországon az ország keleti felén fordulnak leginkább elő záporok, zivatarok. A jövő hét elején folytatódik a száraz időjárás, csak helyenként várhatók záporok, zivatarok. Komoly csapadékmennyiségre nem kell számítani. A Dunán levonuló árhullám a teljes magyarországi szakaszon apadó ágban van. A következő napokban megmaradnak a közepes mederteltségek és további lassú apadás valószínűsíthető. A Tiszán és mellékfolyóin a következő napokban említésre méltó árhullám kialakulása nem várható.
Az elmúlt időszak csapadékos időjárása hatására megnövekedett a belvízzel elöntött területek nagysága. Jelenleg 25 szakaszon I. fokú, 12 szakaszon II. fokú belvízvédelmi készültség van elrendelve. Június 7-én a belvízzel elöntött területek nagysága 14 716 ha volt. 66 szivattyútelep van I. fokú, 17 szivattyútelep pedig II. fokú készültségben.

Kapcsolódó cikkeink

MTI/AP/Lefterisz Pitarakisz

A török hadsereg a következő napokban megkezdi az észak-szíriai Afrín városának ostromát, amelyet jelenleg a Népvédelmi Egységek (YPG) kurd milícia tart fennhatósága alatt.

Az ausztriai parlamenti választás előzetes végeredménye szerint a jelenlegi koalíciós kormánypártok a szavazatok 50,9 százalékát szerezték meg, és folytathatják az ország irányítását.

MTI Fotó Marjai János

A kiadványok a tervek szerint augusztus végéig megérkeznek az intézményekbe.

Elkezdődött hétfőn a tankönyvek kiszállítása az iskolákba.

Földön , vízen, levegőben – összehangolt intézkedések a falopások megelőzésére

"

A megye egészére kiterjedő,
összehangolt akciót tartott a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplénben szerdán. A falopások
megelőzésére és visszaszorítására irányuló akcióban a rendőrök mellett

2020. július 12., vasárnap, Izabella,Dalma