Aszálykár: gyors uniós segítségben bízik a miniszter

Téma: 

A károk felmérése még tart, a magyar kormány azonban már lépett - mondta Fazekas Sándor.

Gyors és hatékony uniós segítségben bízik a vidékfejlesztési miniszter az aszálykárt szenvedett gazdák számára. Fazekas Sándor a Kossuth Rádió reggeli műsorában az Európai Unió szolidaritási alapját említette lehetséges forrásként.
A károk felmérése még tart, az aszály pusztítása még nem ért véget – mondta a miniszter a 180 percben, hozzátéve: a magyar kormány már lépett, az állatartók számára fontos támogatások előrehozataláról, megemeléséről döntöttek, és hamarabb fizetnek majd területalapú támogatásokat is. Fazekas Sándor hozzátette: szeretnék megemelni az unió úgynevezett "deminimis korlátját", ami az egyes országokban a gazdáknak nyújtandó közvetlen támogatások mértékét jelenti. Ezáltal az állam több pénzt tudna adni a gazdálkodóknak – tette hozzá.

A miniszter közlése szerint jövőre is folytatódik a tanyaprogram, a költségvetésben megnevezett kétmilliárd forint garanciát jelent erre.

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Biró István

Vannak még szabad helyek a Székely Gyors-Csíksomlyó Expresszre – közölte Mező Tibor, a Kárpáteurópa Utazási Iroda vezetője az M1 vasárnap reggeli műsorában.

hirado.hu

Az Európai Parlamentben októberben szerveznek vitát a román jogállamiságról. Ez már a második ilyen alkalom, februárban elsősorban a korrupció és az igazságszolgáltatás függetlensége miatt aggódott az Európai Parlament.

Tímár Sándor P. Asztrik ferences szerzetes (j) reggeli zsolozsmát vezet a Boldogasszony zarándokvonaton

Péntek este megérkezett a székelyföldi Csíkszeredába a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz, amely 1100 zarándokkal indult útnak Szombathelyről, illetve Budapestről - tájékoztatta a Kárpáteurópa Utazási Iroda, a zarándoklat egyik szervezője az MTI-t.

2019. május 23., csütörtök, Dezső