Átlag feletti bérek a vendéglátásban

Téma: 

Több mint 300 ezer forintot visz haza a vendéglátóiparban dolgozók fele, 12 százalékuk pedig félmilliónál is többet. Legjobban a séfek keresnek, helyenként még az üzletvezetőknél is jobban, az átlagjövedelmük eléri a havi 360 ezer forintot – írja a Világgazdaság keddi száma az Eventrend Global iparági kutatására hivatkozva.

 

Az elemzés szerint jól prosperál a vendéglátóipar, ráadásul úgy, hogy nincs számottevő különbség a fővárosi és a vidéki vendéglátóhelyek között eredményesség tekintetében, de az átlagfizetések között jelentős az eltérés.

hirado.hu

A vendéglátósok többsége úgy véli, hogy munkahelye jól prosperál, 50 százalékuk szerint a forgalom nő, 80 százalék szerint ráadásul nyereségesen működik az adott vállalkozás.

A vendéglátásban a férfiak átlagosan 30 százalékkal keresnek többet, mint a nők. Majdnem megegyezik az elégedetlenek és az elégedettek aránya a karrierlehetőségek tekintetében, míg a munka és a magánélet egyensúlyát illetően egyértelműen negatív a mérleg.

A vendéglátásban dolgozók a béren kívüli juttatásokkal a legelégedetlenebbek. Akik elégedettek a munkáltatójukkal, legalább 30 százalékos többletjövedelmért váltanának munkahelyet.

Forrás: MTI

Kép: hirado.hu

 

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Kovács Tamás

Minden esély megvan arra, hogy a magyar gazdasági növekedés továbbra is az uniós átlag felett legyen - hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium keddi közleménye szerint Varga Mihály a Global Capital kerekasztal-beszélgetésén.

Magyarország síkvidéki területein az elmúlt napon számottevő csapadék nem hullott. A felső talajrétegek változatlanul teljesen telítettek, a belvízlevezető csatornákban a vízszintek jelentősen megemelkedtek.

Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével az egész országra citromsárga, azaz elsőfokú riasztást adott ki az OMSZ a 70 kilométernél/óránál erősebb széllökések miatt. Több megyében az intenzív eső miatt is adtak ki riasztást.

A délutáni órákban kiemelten az Észak-Alföld térségében, illetve a Dunántúl nyugati és középső területein egy-egy helyen 80-90 km/h feletti széllökés, felhőszakadás és nagyobb méretű jég is kialakulhat.

 

2019. július 20., szombat, Illés