Az ellenzék kétségesnek tartja a választás tisztaságát

Írta: itv , - Frissítve: 11th April, 2018 - 9:08am

Téma: 

Kétségesnek tartja a választás tisztaságát és a szavazatok újraszámolását követeli több ellenzéki párt.

Az MSZP saját szakértőivel ellenőriztetné a választási dokumentumokat, ezért az összes szavazóköri jegyzőkönyvet elkérik.

hirado.hu

A jobbikos Jakab Péter azt mondta: a választáson több gyanús eset is történt, azt követelik, hogy ezeket vizsgálja ki a választási iroda.

Az LMP is szakértőkkel vizsgáltatja a választással kapcsolatos bejelentéseket. Szél Bernadett, a párt társelnöke azt mondta: a vitatott körzetekben újraszámlálást kezdeményeznek.

A Demokratikus Koalíció nem fogadja el a választás végeredményét és szintén újraszámlálást követel több körzetben. Gyurcsány Ferenc pártelnök azt mondta: vasárnap „előre kitervelt, tudatos, rosszindulatú csalás” történt.

A DK mellett újraszámlálást követelnek a Liberálisok is.

Még nem érkezett be panasz

A Nemzeti Választási Iroda közleményt adott ki. Azt írták, hogy a választások óta több felhívás, nyilatkozat és kérdés érkezett hozzájuk. Ugyanakkor hozzáteszik, hogy a szervezet hatáskörébe tartozó kifogást, panaszt, jogorvoslati kérelmet még nem kaptak.

Az M1 Híradójának kérdésére elmondták, hogy nem az NVI, hanem a Nemzeti Választási Bizottság illetékes a számlálással kapcsolatos vitás ügyek elbírálásában, de ők is csak másodfokon. Első fokon az adott helyi választási bizottsághoz kell benyújtani a panaszokat.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: hirado.hu

Kapcsolódó cikkeink