Az ellenzék kétségesnek tartja a választás tisztaságát

Téma: 

Kétségesnek tartja a választás tisztaságát és a szavazatok újraszámolását követeli több ellenzéki párt.

Az MSZP saját szakértőivel ellenőriztetné a választási dokumentumokat, ezért az összes szavazóköri jegyzőkönyvet elkérik.

hirado.hu

A jobbikos Jakab Péter azt mondta: a választáson több gyanús eset is történt, azt követelik, hogy ezeket vizsgálja ki a választási iroda.

Az LMP is szakértőkkel vizsgáltatja a választással kapcsolatos bejelentéseket. Szél Bernadett, a párt társelnöke azt mondta: a vitatott körzetekben újraszámlálást kezdeményeznek.

A Demokratikus Koalíció nem fogadja el a választás végeredményét és szintén újraszámlálást követel több körzetben. Gyurcsány Ferenc pártelnök azt mondta: vasárnap „előre kitervelt, tudatos, rosszindulatú csalás” történt.

A DK mellett újraszámlálást követelnek a Liberálisok is.

Még nem érkezett be panasz

A Nemzeti Választási Iroda közleményt adott ki. Azt írták, hogy a választások óta több felhívás, nyilatkozat és kérdés érkezett hozzájuk. Ugyanakkor hozzáteszik, hogy a szervezet hatáskörébe tartozó kifogást, panaszt, jogorvoslati kérelmet még nem kaptak.

Az M1 Híradójának kérdésére elmondták, hogy nem az NVI, hanem a Nemzeti Választási Bizottság illetékes a számlálással kapcsolatos vitás ügyek elbírálásában, de ők is csak másodfokon. Első fokon az adott helyi választási bizottsághoz kell benyújtani a panaszokat.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: hirado.hu

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Február 18-án, vasárnap tartja szokásos évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök - közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

MTI/EPA/Claudio Peri

A betegeknek és a velük foglalkozó családtagoknak és egészségügyi dolgozóknak szentelt világnapot tartja a katolikus egyház szombaton, amelynek alkalmából Ferenc pápa az egészséghez és a gyógyuláshoz való jogot hangsúlyozta.

MTI Fotó

Egyre több fiatal tartja kiszámíthatónak és vonzónak a pedagóguspályát, 30 százalékkal nőtt a képzésre jelentkezők száma - mondta a Magyar Hírlapnak a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese.

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Senki nem tartja be a dublini egyezményt, sem Görögország, sem Németország, ha ők nyíltan megszeghetik ezt, akkor minek alapján akarják Magyarországot kötelezni a betartására?

2019. december 16., hétfő, Etelka,Aletta