Az IBM megvette az egyik legsikeresebb magyar startupot

Téma: 

Igazolódott a reggel még csak pletykának tűnő hír: a legnagyobb és talán legismertebb informatikai cég, a Kék Óriás megvette az élő videóközvetítés magyar bajnokát, a Ustreamet.

Reggel a Fortune írta meg, s estére megerősítette, hogy az IBM megvette a Ustreamet. A kiszivárogtatások szerint mintegy 130 millió dollár készpénzt adtak a magyar startupért.

hirado.hu, YouTube

Bár a Ustream központja San Franciscóban található, fejlesztői a mai napig a budapesti Andrássy úton dolgoznak. Nyitott kérdés, hogy az IBM egyik részlegébe olvadva megtarthatja-e majd a hazai fejlesztői irodáját.Régen kapcsolatban van a két cég, legalább 2014 óta, amikor a Ustream elérhetővé vált az IBM felhőszolgáltatásában. Hamarosan intergrálták is a magyar fejlesztésű streaming szolgáltatást a Bluemix platformjukba. A mostani vásárlással teljessé vált az IBM videószolgáltatása minden területen, írja a Fortune.Szükségszerűnek tűnik a felvásárlás, mivel a startup – nyilván tőke hiányában – az egyéni felhasználóktól az iGo-t fejlesztő NNG-hez hasonlóan a nagy márkák felé fordult. A Ustream mintegy 40 millió felhasználóval rendelkezik, s a hírek alapján nem csak az IBM videómegosztó szolgáltatásait gazdagítaná, de még a Watson szuperszámítógéppel is összekapcsolhatják.Forrás: hirado.huKép: illusztráció, hirado.hu, YouTube

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu

A koronavírus-járvány során a magyar védekezés volt az egyik legsikeresebb Európában, mert hazánkban eddig sikerült elkerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket – jelentette ki az igazságügyi miniszter, amikor az Európai Unió tagállamainak nagykövetével...

MTI Fotó

Európai szinten az egyik legsikeresebbnek nevezte a koronavírus-járvány elleni magyarországi védekezést Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

MTI Fotó Varga György

Elindult az Isonzó Expressz, amely idén is az első világháború olaszországi és szlovéniai hadműveleti területeit járja körbe. Több százezer magyar katona esett el ezen a fronton a háborúban.

2020. július 10., péntek, Amália