Az LMP klímaváltozás elleni cselekvési tervet követel

Téma: 

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy készítsen azonnali cselekvési tervet a klímaváltozás Kárpát-medencei hatásainak mérséklésére - jelentette ki Csiba Katalin, az ellenzéki párt szóvivője.
Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: a klímaváltozás hatásait már minden ember a saját bőrén érzékeli, a nemzetközi és a magyar politika viszont nem tesz érdemi lépéseket a megelőzés érdekében. Éppen ezért az LMP szerint átfogó, komplex stratégiai tervet kell készíteni a klímaváltozás hatásainak mérséklésére, illetve a megelőzésre.

Csiba Katalin ismertette: jelenleg nyáron az 1961-es vagy az 1990-es évekhez képest 4-5 fokkal melegebb az átlaghőmérséklet, kevesebb a csapadék nyáron és ősszel, míg tavasszal és télen több, és fokozatosan el fognak tűnni az átmeneti évszakok. Ráadásul a klímaváltozás hatásai az emberi egészségre is ártalmasak lehetnek, szaporodhatnak a hőséghullámok okozta halálesetek, illetve egyes kórokozók elterjedési területe is változhat.

www.168ora.hu

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó

Elfogadta az augusztus 20-i nemzeti ünnep biztosítási tervét a rendezvény biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő kedden az MTI-nek.

EPA

A francia, a holland, a belga és a luxemburgi vezetők támogatják az új afrikai Marshall-tervet, amely alapján legálisan érkezhetnének migránsok Európába – jelentett ki Kiszelly Zoltán politológus.

2019. augusztus 19., hétfő, Huba