Az örökbe fogadó családok is részesülhetnek az otthonteremtési támogatásokban

Téma: 

A csok mellett a babaváró támogatást és a jelzáloghitel-elengedést is igényelhetik az örökbe fogadó családok” – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Novák Katalin közösségi oldalán hangsúlyozta: azoknak, akik 2019 július elseje előtt született gyermeket fogadtak örökbe, hatvan napjuk van arra, hogy igényeljék a babaváró támogatást, emellett kérhetik a hitel törlesztésének felfüggesztését is. Harmadik gyermek esetén pedig a teljes tartozást elengedik – hangzott el az M1 Híradójában.

Shutterstock

„Azok számára is megnyílik a babaváró támogatásnak és a jelzáloghitel-elengedésnek a lehetősége, akik olyan gyermeket fogadnak örökbe, aki 2019. július 1-jét megelőzően született. Tehát, hogyha egy idősebb gyermeket fogadnak örökbe és szeretnék felvenni a babaváró támogatást, akkor önök ennek a gyermeknek az örökbefogadására való tekintettel ugyanígy jogosultak lesznek a babaváró támogatás igénybevételére. Hogyha a jelzáloghitel-elengedéssel élnének, akkor ez ugyanúgy igaz”

– magyarázta.

Forrás: hirado.hu

Kép: Shutterstock

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Mohai Balázs

Magyarország semmiféle, a migránsok szétosztására vonatkozó kvótát nem fogad el, az embercsempészet elleni küzdelemben, a határvédelemben és az illegális bevándorlók hazaszállításában kész együttműködni Olaszországgal – mondta el Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági...

Iránymutatást fogad el az NVB a 150 méteres kampányhatárról

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a héten iránymutatást fogad el a közterületi kampánytilalom megsértésével kapcsolatban.

2021. január 23., szombat, Zelma,Rajmund