Bajai választás – Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje nyerte az időközi önkormányzati választást

Téma: 

A Fidesz jelöltje nyerte az időközi önkormányzati választást a bajai 3-as számú egyéni választókerületben, Kovács Csaba az 1071 érvényes szavazatból 508-at kapott – közölte a helyi választási iroda vezetője vasárnap este, az egyik szavazókörben megismételt választás után az MTI-vel.

Papp Zoltán tájékoztatása szerint a második Teket Melinda, az MSZP, az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje lett 446 szavazattal. Markó György, a Jobbik jelöltje végzett a harmadik helyen, ő a szavazatok 7 százalékát kapta. Az LMP jelöltje, Ikotity István 3,8 százalékot ért el. A Fidesz jelöltje az érvényes szavazatok 47,4 százalékát, míg a három baloldali párt közös jelöltje a szavazatok 41,6 százalékát kapta.

A választókerület szavazásra jogosult polgárainak 36,8 százaléka, 1071 ember élt a szavazati jogával, illetve adott le érvényes szavazatot. Az előzetes eredmény ellen 48 órán belül lehet fellebbezni, ha ilyen beadvány nem érkezik, akkor ez a választás hivatalos végeredménye. A helyi választási iroda csak a választókerületi szavazás összesített eredményéről adott tájékoztatást, a szavazóköri megismételt voksolás adatairól külön nem.

A bajai 3-as számú egyéni választókerület 32-es szavazókörében azért kellett megismételni a szavazást, mert a Kecskeméti Törvényszék illetékes bírói tanácsa azt állapította meg, hogy ott kampánycsendsértés történt szeptember 22-én megtartott időközi önkormányzati választáson. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Vajda János

Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az időközi országgyűlési választást Borsodban. Több mint 99 százalékos feldolgozottság után a Fidesz jelöltje 50,87%-kal vezet, a baloldal jelöltjének 45,9%-a van.

Kőrös Gusztáv, a bajai videó egyik készítője szerint a szocialisták átverték, kihasználták őket.

A rendszerváltás óta először keveredett bele egy parlamenti párt bizonyítékhamisítási ügybe, mára ugyanis kiderült, hogy az MSZP részese a bajai időközi választással összefüggő felvétel ügyének, hiszen a hamis videó először a szocialista párt Jókai utcai székházába került,...

Lemondott posztjáról az MSZP kommunikációs igazgatója, Déri Balázs. Szerda késő este azt közölte az MTI-vel, hogy október 17-én ő adta át a hvg.hu munkatársainak a bajai videófelvételt.

2021. január 16., szombat, Gusztáv