Bakondi: egyre erősödik a migránsok nyomása a keleti határon

Téma: 

Egyre több migráns próbál átjutni a magyar-román határon - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán.

A főtanácsadó szerint a migránsok nemcsak a zöldhatáron, hanem például kamionokban, vagy vasúti szerelvényekben elbújva próbálnak átjutni a schengeni határon.

hirado.hu

A román határőrizeti szervek hatékonyan őrzik a határt és jó az együttműködés a magyar oldalon szolgálókkal – mondta Bakondi György, hozzátéve, a magyar oldalon elfogott migránsokat a magyar hatóságok visszaküldik a román oldalra.

Arra a kérdésre, hogy a terveznek-e kerítést a román-magyar határra, azt válaszolta, erre akkor kerülhet sor, ha a határőrizeti helyzet indokolja, de csak a román féllel történt egyeztetés után.

Forrás: MTI

Kép: hirado.hu

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu, M1

Egyre többen érkeznek a Fekete-tengeren és Románián keresztül az Európai Unióba - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 csatornán.

M1, hirado.hu

Bulgária határőrizeti rendszere és az ottani politikai irány a migrációval kapcsolatban hasonló állásponton van, mint Magyarország: meg kell állítani a tömeges, illegális bevándorlást - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en.Abban is...

MTI Fotó

Akár rendőri erők kirendelésével is támogatja Magyarország az új migrációs útvonalon levő államok határvédelmét – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en.

2021. március 6., szombat, Leonóra,Inez