Bakondi: Magyarország semmifajta elosztási kvótát nem fogad el

Téma: 

Magyarország semmiféle, a migránsok szétosztására vonatkozó kvótát nem fogad el, az embercsempészet elleni küzdelemben, a határvédelemben és az illegális bevándorlók hazaszállításában kész együttműködni Olaszországgal – mondta el Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en péntek este.

Bakondi György erről annak kapcsán beszélt, hogy szerdán hivatalos látogatáson járt Rómában, részt vett a Liga által a témában szervezett tanácskozásán, ahol fel is szólalt.

MTI Fotó Mohai Balázs

Úgy fogalmazott: „Magyarország nem hajlandó semmilyen, sem Brüsszeli, sem más hatalmi központból érkező utasításra a magyar emberek által adott mandátumot megsérteni, a magyar emberek akarata ellenére cselekedni. Semmifajta kvótát nem fogadunk el”.

Bakondi György szólt arról is, hogy az olaszországi történések az iskolapéldái annak, hogy mi történik, ha baloldali pártok hatalomra kerülnek. Abban a pillanatban, hogy hatalomra került a baloldal, megnyitották a migrációs folyosót, újranyitották a kikötőket. Meg is jelent a migránsokat szállító hajók sokasága – mondta.

Forrás: MTI, hirado.hu, M1

Kép: MTI Fotó Mohai Balázs

 

Kapcsolódó cikkeink

EPA

A görög-török határon nagyon komoly helyzet van – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója pénteken az M1 Ma este műsorában.

Iránymutatást fogad el az NVB a 150 méteres kampányhatárról

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a héten iránymutatást fogad el a közterületi kampánytilalom megsértésével kapcsolatban.

hirado.hu, M1

A magyar határrendészeti rendszer megfelelő biztonságot nyújt az embercsempészek felderítő módszerei és újabb határsértési próbálkozásai ellen - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

2020. szeptember 28., hétfő, Vencel