Bakondi: nagyobb szerepet kell kapnia a biztonságnak az EU-ban

Téma: 

Európai szintű szemléletváltásra van szükség: nagyobb szerepet kell adni az európai uniós migrációs politikában a lakosság biztonságának - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 Ma este című műsorában.

Bakondi Györgyöt arról kérdezték, hogy csütörtök délután Barcelona központjában feltehetően egy dzsihadista kisteherautójával gyalogosok közé hajtott, és hatszáz méteren keresztül gázolt el járókelőket. Péntekre virradóra Cambrils katalán tengerparti üdülőhelyen is gázolásos merényletet követtek el. Tizennégy ember meghalt, százharmincan megsebesültek.

MTI Fotó

A belbiztonsági főtanácsadó azt mondta, egy tendenciát lehet megfigyelni, a “migránsválság kezdete óta” csaknem ötszázan meghaltak és több ezren megsebesültek terrorcselekményekben, ez “az ellenőrzés nélküli tömeges, illegális migrációnak olyan következménye”, amelyet nyugat-európai országok “rosszul mértek fel”.

Itt az ideje annak, hogy az Európai Unióban is végiggondolják ezt, és a migrációs politikában nagyobb jelentőséget tulajdonítsanak a lakosság biztonságának – hangsúlyozta, hozzátéve: a magyar kormány erre nagy hangsúlyt helyez.

Kiemelte: az államhatárok szigorú ellenőrzésére van szükség. Az elhárítás, a belbiztonsági szervek és ezek nemzetközi együttműködése is minden eddiginél fontosabbá válik – mondta.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

MTI/EPA/Andy Rain

A Brexit, azaz az Európai Unióból történő kiválás ellenére Nagy-Britannia még nagyobb szerepet vállalhat Európában - jelentette ki csütörtökön Boris Johnson új brit külügyminiszter.

Bár Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke teljes körű belső etikai vizsgálatot ígért a hamisított bajai videófelvétel ügyében, a Fidesz arra kéri a nyomozóhatóságokat, hogy a DK szerepét is tisztázzák ebben az ügyben - mondta Zsigó Róbert, a Fidesz...

hirado.hu

Magyarország vezető szerepet tölthet be a régióban az 5G (ötödik generációs) telekommunikációs technológia és a ráépülő okos megoldások tesztelésében a Magyar Telekom vezérigazgatója szerint.

Bagó Zoltán fideszes EP-képviselő

Bagó Zoltán fideszes EP-képviselő szerint a történelmi tényeknek megfelelően kell bemutatni az Európai Történelem Házában a Szovjetunió és a totalitárius diktatúrák szerepét.

2021. január 23., szombat, Zelma,Rajmund