Bakondi: nem lesz erőszakos betörés a tranzitzónák felől

Írta: itv , - Frissítve: 27th May, 2016 - 11:56pm

Téma: 

A miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója szerint hiába vannak jelenleg több mint 2 ezren a tranzitzónáknál, nem csak fiatal férfiak vannak ott, így szerinte nem állnak fenn a feltételei egy határt érő támadásnak.

Van visszatartó ereje a műszaki határzárnak, a röszkei és tompai tranzitzóna felől pedig nem fenyeget erőszakos betörés - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán péntek este.

MTI Fotó Kovács TamásArra a kérdésre, hogy a magyar hatóságok felkészültek-e az erőszakos betörési kísérletekre, Bakondi György elmondta: jelenleg mintegy kétszázan-háromszázan tartózkodnak a röszkei és a tompai tranzitzónánál, de nem csak fiatal férfiak. Ez nem elegendő ahhoz, hogy erőszakkal megtámadják a kerítést.A főtanácsadó szerint indokolt volt Ásotthalom térségében tranzitzóna megnyitása. Bakondi György beszélt arról is, hogy rendkívül nehéz a migránsok identitásának, utazási céljuknak, illetve menekülté nyilvánításuk körülményeinek tisztázása.Forrás: MTIKép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Kapcsolódó cikkeink