Balog Zoltán: a szabadságért meg kell küzdeni

Téma: 

Magától nem győz az igazság, a szabadságért, a nemzeti önrendelkezésért, a jogállamért meg kell küzdeni - mondta a Magyar Állami Operaházban az 1956-os forradalom 60. évfordulójának tiszteletére rendezett vasárnapi díszelőadás előtt Balog Zoltán, az 1956-os Emlékbizottság elnöke, az emberi erőforrások minisztere.

Balog Zoltán emlékeztetett arra: Magyarországon 1989-ig az áldozatok voltak a bűnösök és a gyilkosok voltak a hősök; ez 27 éve másképpen van, még akkor is, ha a gyilkosok nem bűnhődtek meg.

MTI Fotó Emmi/Bartos Gyula

Talán nincs olyan történelmi esemény, amelyről mindenki ugyanazt gondolja – közölte a miniszter, hozzátéve: mégis kell lennie egy középnek, ahol összefoghatnak azok, akik építeni akarnak. Ez a közép lehet, hogy minden népnek joga van döntenie sorsáról – hangsúlyozta Balog Zoltán.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó: Emmi/Bartos Gyula

Kapcsolódó cikkeink

Magyarországot őrizni kell és meg kell újítani; nem szabad hagyni, hogy bárki elcsúfítsa - mondta Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter pénteken Budapesten, a Millenáris Teátrumban Orbán Viktor évértékelőjét megelőző beszédében.

Shutterstock

Mindenkinek egyenlő hozzáférést kell biztosítani az egészségügyi ellátáshoz Magyarországon - mondta az emberi erőforrások minisztere kedden, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottsága négynapos budapesti ülésén.

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Balog Zoltán szerint a reformáció fél évezredes jubileumán a magyar egyházak együttlétét kell hozzátenni a reformáció igazához.

2021. január 22., péntek, Vince,Artúr