A bankoknak is viselniük kell a kockázatot

Írta: itv , - Frissítve: 27th August, 2013 - 4:21pm

Téma: 

A bankok tisztában voltak a devizahitelek kockázataival, ezért ennek egy részét nekik kell viselni, nem szabad minden terhet a hitelt felvevő családokra hárítani. A Fidesz támogatja a magáncsőd intézményének bevezetését.

A Fidesz azt szeretné, hogy minden, a lakását veszélyben érző devizahiteles segítséget kapjon. A forinthitelesek kedvezőbb helyzetbe kerültek a jegybank kamatcsökkentésének következtében, szemben a devizahitelesekkel. 

Mikor a svájci frank irányadó kamatlába szinte a nulla közelébe lement, nem csökkentek a svájci frank alapú hitelek kamatai, sőt, ehelyett közel két százalékkal emelkedett a teljes hiteldíj mutató. A magyar bankrendszer méltánytalanul járt el a devizahitelesekkel szemben, mert olyan költségeket is érvényesített velük szemben, ami nem volt indokolt.A Fidesz támogatja a magáncsőd intézményének bevezetésével kapcsolatos törvényjavaslatot, amelynek a lényege, hogy nem lehet a családok mindenét elvenni, reális határt kell vonni. Ha egy család képtelen a tartozásainak rendezésére, akkor ugyanúgy csődvédelem alá kerülhessen, mint egy vállalkozás.

mengyiroland.com

Kapcsolódó cikkeink