A bankoknak is viselniük kell a kockázatot

Téma: 

A bankok tisztában voltak a devizahitelek kockázataival, ezért ennek egy részét nekik kell viselni, nem szabad minden terhet a hitelt felvevő családokra hárítani. A Fidesz támogatja a magáncsőd intézményének bevezetését.

A Fidesz azt szeretné, hogy minden, a lakását veszélyben érző devizahiteles segítséget kapjon. A forinthitelesek kedvezőbb helyzetbe kerültek a jegybank kamatcsökkentésének következtében, szemben a devizahitelesekkel. 

Mikor a svájci frank irányadó kamatlába szinte a nulla közelébe lement, nem csökkentek a svájci frank alapú hitelek kamatai, sőt, ehelyett közel két százalékkal emelkedett a teljes hiteldíj mutató. A magyar bankrendszer méltánytalanul járt el a devizahitelesekkel szemben, mert olyan költségeket is érvényesített velük szemben, ami nem volt indokolt.A Fidesz támogatja a magáncsőd intézményének bevezetésével kapcsolatos törvényjavaslatot, amelynek a lényege, hogy nem lehet a családok mindenét elvenni, reális határt kell vonni. Ha egy család képtelen a tartozásainak rendezésére, akkor ugyanúgy csődvédelem alá kerülhessen, mint egy vállalkozás.

mengyiroland.com

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu

A bankoknak sokkal élesebb versenyre kell felkészülniük a jövőben, ehhez a mostaninál korszerűbb szolgáltatásokat kell nyújtaniuk, ennek egyik első lépéseként 2019 második felében Magyarországon bevezetik az azonnali fizetések rendszerét - derül ki a Magyar Nemzeti...

MTI Fotó

A pénzmosás elleni törvény előírása szerint a pénzintézeteknek június 26-ig át kell világítaniuk az ügyfeleiket – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője az M1 Ma reggeli adásában.

Szerénynek kell lenni, mint az ibolya - mondta a miniszterelnök annak kapcsán, hogy a forintosítás miatt elismerően szólnak kormányáról külföldön.

2019. május 26., vasárnap, Fülöp,Evelin