Bármilyen felújítást tervez a család, a kormány támogatni fogja

Téma: 

Nagyon nagy az igény az otthonfelújítási támogatásra, amit január 1-jétől lehet igényelni – mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Novák Katalin az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, a legalább egy gyermeket nevelő család otthona felújítási költségeinek felét átvállalja az állam, legfeljebb hárommillió forintig.

MTI Fotó

A 2015-ben indított otthonteremtési program új eleme, a felújítási támogatás igénylésének nem feltétele – igaz, nem is kizáró eleme –, hogy a család éljen a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) lehetőségével – fűzte hozzá

A miniszter a részleteket ismertetve elmondta: ha valaki 2021. január 1-je után felújításba kezd és gyűjti a számlákat,

az állam visszautalja neki a költségeinek felét,

legfeljebb hárommillió forintot. Ez vonatkozik az anyagbeszerzésre és a munkaerőköltségre is

Hangsúlyozta, bármilyen felújítást tervez a család, a kormány ezt támogatja; legyen szó energetikai korszerűsítésről vagy a fürdőszoba, a konyha, vagy az önálló otthon felújításáról.

A kormány célja, hogy minél több gyermeket nevelő családnak segítsen,

másrészt a gazdaság fellendítéséhez is hozzájárul ez az intézkedés az építőipar fellendítésén keresztül – fogalmazott

Novák Katalin a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában emlékeztetett arra, a családtámogatások közé tartozik a kedvezményes hitel is, amelynek egy részét nem kell visszafizetni a gyermekek megszületése esetén. Ide tartozik a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása is.

Nemrég jelentették be, hogy az új építésű otthonok értékesítésének áfatartalmát 27 százalékról 5 százalékra csökkentik január 1-jétől, azok a családosok, akik igénybe veszik a csokot, visszaigényelhetik az öt százalékos áfát is új otthonuk vásárlásakor – tette hozzá.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

A kormány tárgyalásokat indít az érintett érdekképviseletekkel. A forgalomba helyezés díját, a kocsi üzemben tartásához és használatához kapcsolódó költségeket is lefaragnák.

 

hirado.hu

A százszázalékos vámok kivetése után Pristina újabb szankciókat tervez Szerbia ellen, a koszovói belügyminiszter-helyettes bejelentése szerint a jövőben a szerb rendszámú autókat nem engednék be az országba.

2021. június 18., péntek, Arnold,Levente