Belvízi helyzetkép

Téma: 

Az elmúlt napokban több területen is első illetve másodfokú belvízvédelmi készültség elrendelésére került sor. A Kettős - Körös folyón árhullám vonul le. A Hosszúfok-Határér-Kölesér gravitációs vízkivezetési lehetőség megszünt, Hosszúfoki szivattyútelepeknél vízmércén elérték az indulási vízszintet. A területre lehulló csapadék mennyisége további nagymértékű vízszint emelkedést jelez.

Az elöntések kialakulásának megelőzése érdekében szivattyútelepi üzemelés szükséges, ezért a területi Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság március 16-án 10:00 órától másodfokú belvízvédelmi fokozatot rendelt el a Kettős-Körös jobb parti szakaszán. A Kisújszállási szakaszon a csatornák vízállása a szivattyútelepi indulási szinteket meghaladja, gravitációs levezetési lehetőség nincs, így március 15-től kezdődően a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság itt is másodfokú belvízvédelmi fokozatot rendelt el 7 szivattyútelepre. Továbbra is másodfokú belvízvédelmi készültség van érvényben a Zala jobb parti, Keszthely-hévízi, Dél-Kis-balatoni, Felőszabolcs-alsó belvízvédelmi szakaszokon a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság területén, illetve további szakaszokon. Összesen 10 szakaszon van jelenleg is másodfokú belvízvédelmi készültség, elsőfokú készültség 16 szakaszon van. Az országban a belvízvédelmi készültség jelenleg összesen 56 szivattyútelepet érint.A hét első napjaiban többször erősen megnövekszik a felhőzet, több helyen lehet eső, zápor. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem várható. (forrás: vizugy.hu)

Kapcsolódó cikkeink

Putnok, Sajószentpéter és Kazincbarcika: piros jelzés

"

Putnok, Sajószentpéter, Kazincbarcika – Az országban már csak
Putnok, Sajószentpéter és Kazincbarcika levegője veszélyes.

Országszerte némileg javult a
levegő minősége kedden az előző naphoz képest; három településen

Árvízvédelmi fal épül Sajópetriben, ezzel a beruházással teljessé válik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei község árvízvédelmi rendszere - közölte a település önkormányzata az MTI-vel.

Az Edelényi Rendőrkapitányság kiemelt figyelmet fordít az illetékességi területükön lakó időskorúak és a gyermekek védelmére egyaránt. A megelőzés érdekében Szabó Péter r. törzsőrmester rendszeresen tart bűnmegelőzési előadásokat mindkét tárgykörben.

hirado.hu

Az Országgyűlés ötnapos üléssel folytatja munkáját a következő két hétben. A képviselők kedden kilenc javaslatról szavaznak, szerdán a jegybank tavalyi beszámolóját, csütörtökön pedig a 2016-os zárszámadást tárgyalják.

2021. június 18., péntek, Arnold,Levente