Belvízi helyzetkép - március 20.

Téma: 

Magyarország síkvidéki területein az elmúlt napon számottevő csapadék nem hullott. A felső talajrétegek változatlanul telítettek, a belvízlevezető csatornákban a vízszintek magasak. A hó elolvadása után az Alföldön a belvízi elöntés nagysága megnövekedett, országosan 39 700 ha (Bodrogzug, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Békés megye) ebből 18 300 ha vetés-szántó került víz alá.

11 vízügyi igazgatóság területén 28 szakaszon I. fokú és 13 szakaszon II. fokú belvízvédelmi k
készültség van érvényben.
Az elkövetkező 6 napban az előrejelzések szerint 15-20 mm közötti csapadék várható.

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak az időszak közepén szakadozik fel átmenetileg a felhőzet. Többször várható eleinte eső, majd havas eső, havazás, de szombaton számottevő csapadék már nem valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben +1, +7, majd 0, -7 között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 5, 12 fokról 1, 7 fok közé csökken.

Kapcsolódó cikkeink

Újabb benzinkutak vásárlását tervezi Csehországban a Mol magyar kőolajipari társaság - írta az E15 cseh gazdasági napilap szerdán.

Az amerikaiaknak Donald Trump elnökjelöltre kell szavazniuk, ellenkező esetben az atomháborút kockáztatják - jelentette ki szerdán Vlagyimir Zsirinovszkij, az orosz jobboldali populista Liberális Demokrata Párt vezetője a Reuters hírügynökségnek adott interjújában....

Hollandiában lehet a legjobban táplálkozni

A világon Hollandiában a legjobb enni, míg a legkevésbé Csád lakóinak adatik meg a jó táplálkozás lehetősége - derült ki az Oxfam nemzetközi szervezet jelentéséből.A spanyol hírügynökség által szerdán ismertetett, 125 országot vizsgáló tanulmányban a rangsort egyfajta "...

2020. szeptember 30., szerda, Jeromos