Budai Bernadett: Nem értem Simon Gábort

Téma: 

Az MSZP azokat a lépéseket tette meg nagyon gyorsan Simon Gábor ügyében, amelyekhez jogosítványai, eszközei voltak, ennél többet egy párt nem tud tenni, hiszen nem nyomozóhatóság – jelentette ki a szocialisták szóvivője a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Simon Gábor pártisztségét, minden pozícióját feladta, országgyűlési mandátumától is megválik, ennél többet egy politikai szervezet nem tud tenni – ismételte meg Budai Bernadett, kiemelve: az MSZP világosan kifejezte, nem tud közösséget vállalni a volt elnökhelyettessel, és senki mással, akinek tisztázatlan pénzügyei vannak. Simon Gábor vállalta, hogy a hatóságok előtt tisztázni fogja magát, ezt várjuk – tette hozzá.

Kérdésre válaszolva a szóvivő hangsúlyozta: „azért kellett Simon Gábortól megválni, mert mind a vagyonnyilatkozati bevallása tekintetében, mind pedig adózás tekintetében vélhetően vannak megválaszolatlan kérdései. Ha minden kérdésre választ kapott volna az MSZP vezetése, akkor ennek nem kellett volna megtörténnie”. Arra kérdésre, hogy lát-e bűncselekményt, Budai Bernadett úgy válaszolt: ennek megállapítása a nyomozóhatóságok feladata.

Az elmúlt napok történéseiről szólva az első laphírtől Simon Gábor újabb vagyonnyilatkozatáig az MSZP szóvivője kijelentette: „én is hihetetlennek gondolom ezeket a folyamatokat, nem tudom, miért viselkedik így Simon Gábor.”Az Összefogás Párt feljelentését az ellenzéki pártok közös névhasználatáról Budai Bernadett úgy kommentálta: az összefogást, „ezt a politikai formációt” a választók nevezték el így. Maga az elnevezés nem védjegy, nem is ez áll majd a szavazólapokon.

-hirado.hu-

Kapcsolódó cikkeink

Budai Bernadett: A kamupártok miatt van a Fidesznek kétharmada

Az MSZP szóvivője szerint Kunhalmi Ágnes a kamupártok miatt bukott el a XVIII. kerületben, és ezzel a mandátummal lett a Fidesznek kétharmada.

Budai: A kormány megoldja a húságazat problémáit

A Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a felsőzsolcai Sajó-hús Kft.-ben kijelentette: a kormány vállalta, hogy megoldja a húsipar problémáját.A húságazatot érintő kérdésekről egyeztetett Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti...

A magyar tejágazat megerősítése a cél, mielőtt várhatóan 2015-ben megszűnik az unióban a tejkvóta-rendszer - mondta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti ügyekért felelős államtitkára hétfőn az MTI-nek.

Simon-ügy: a mentelmi bizottság szerint szándékos volt a valótlan adatközlés

A szocialista képviselő e-mailben közölte a testület elnökével, hogy nem jelenik meg a mai ülésen és még a nap folyamán lemond parlamenti mandátumáról. Az MSZP szerint Simon lemondásával megszűnik a parlament vizsgálati hatásköre.

2021. március 1., hétfő, Albin