Budapest Boat Show februárban

Téma: 
Február 12. és 15. között a Budapesti Vásárközpont G pavilonjában rendezik meg a Budapest Boat Show-t, a hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagy eseményét.
 
A 24. Boat Show stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ). A Boat Show kiemelt tematikája a tengeri hajózás, megismerkedhetnek a Volvo Ocean Race kulisszatitkaival, de ezen kívül a  vitorlássport olimpikonjai és világbajnokai mesélnek a kihívásaikról.
 
Bemutatkozik az utánpótlás, tájékoztatást ad a Közlekedési Hatóság, és tartalmas beszélgetést sejtet a Kék Szalag vitorlásverseny is. Bemutatkoznak a különböző hajós mesterségek, melyek révén a látogatók közelebb kerülhetnek az érintett szakterületekhez. Mindezek mellé a rendezők színes színpadi programokat is szerveznek.
 
 
 
A 24. Budapest Boat Show kiemelt tematikája a TENGERI HAJÓZÁS, azon belül is a Volvo Ocean Race földkerülő vitorlásverseny, mely kapcsán a kiállításon egy 400 négyzetméteres Volvo Ocean Race szigetet valósítunk meg, a Volvo Autó Hungária Kft. támogatásával. A programszigeten olyan érdekességek várják a látogatókat, mint a  Volvo Ocean 65 belsejének egy részlete, vagy egy hajókormány installáció, ahol vitorlásöltözetben lehet majd fotózkodni.
 
De nem csak a Volvo Ocean Race körül forog minden a HUNGEXPO Budapest Vásárközpont G pavilonjában! Az érdeklődőknek bemutatjuk a hajózáshoz, hajókészítéshez kapcsolódó mesterségeket, megtudhatják, hogy kell használni a GRIND-ot, és hogy milyen szakma a RIGGER.
 
A Generali Kikötő Színpadon változatos előadások folynak majd a kiállítás alatt. Érdekességek a Volvo Ocean Race-ről, melyen kulisszatitkokkal is megismerkedhetnek a látogatók, bemutatkoznak az Budapest Boat Show Újdonságpályázatának helyezettjei is, de olimpikonjaink és világbajnokaink is megszólalnak a hatósági előadások mellett.

Kapcsolódó cikkeink

Megnyílt a Budapest Boat Show csötörtökön a Hungexpo Vásárközpontban; Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagy rendezvénye február 23-26. között várja az érdeklődőket.

fotók: Szántai Kíra

Február 22-én nyílik meg a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban az ország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye, a Budapest Boat Show. A kiállítás idén 27.

Budapest Boat Show 2014 - Díszvendég a Tisza-tó (sok képpel!)

Megnyitotta kapuit Budapest Boat Show, amely minden évben a Hungexpo egyik legnépszerűbb kiállítása és vására. A február 13-16.

2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert