Budapestre látogat a lengyel kormánypárt elnöke

Téma: 

Jaroslaw Kaczynski, a Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt elnöke pénteken Budapestre látogat, és részt vesz a szmolenszki légikatasztrófa áldozatai emlékművének avatásán – közölte szerdán Varsóban Beata Mazurek, a PiS szóvivője.

Mazurek a Twitteren tette közzé az információt, majd a PAP hírügynökséget is tájékoztatta erről.

EPA

A PAP emellett a lengyel kormányfői hivatalhoz közel álló forrásból úgy értesült, hogy az emlékmű avatásán Mateusz Morawiecki miniszterelnök is részt vesz. A kormányfő hivatala nem adott ki hivatalos közleményt ez ügyben.

A PAP beszámolója szerint a magyar kormány, a fővárosi önkormányzat és Budafok-Tétény önkormányzata együttműködésében létesült, Mementó Szmolenszkért elnevezésű emlékművet péntek délelőtt avatják fel Budapesten.

A 2010-es szmolenszki légikatasztrófában a lengyel állami küldöttség 96 tagja halt meg, köztük volt a PiS elnökének ikertestvére, Lech Kaczynski akkori államfő is.

Forrás: MTI
Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó: Kovács Tamás

A lengyel miniszterelnök budapesti látogatásának kapcsán terjedelmes interjút közölt a lengyel közszolgálati televízió Orbán Viktor miniszterelnökkel.

EPA

Tervezik Vlagyimir Putyin orosz elnök magyarországi látogatását - közölte a Kreml szóvivője szerdán Moszkvában.

Magyarországra látogat a lengyel államfő

A magyar-lengyel barátság napja alkalmából Áder János köztársasági elnök meghívására hivatalos látogatást tesz Magyarországon pénteken és szombaton Bronislaw Komorowski lengyel köztársasági elnök - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-vel.

MTI Fotó Varga György

Ötven évvel ezelőtt ezen a napon landolt először Lufthansa gép Budapesten, az évforduló alkalmából szeptember 8-án Ferihegyre látogat a német légitársaság Airbus A350-ese, amely a légiipar legmodernebb szélestörzsű repülőgépe.

2019. július 17., szerda, Endre,Elek