Civil szervezetek fesztiválja Egerben

Téma: 

Több mint száz helyi civil szervezet mutatja be tevékenységét péntektől szeptember 23-ig a hevesi megyeszékhelyen a hagyományos Eger ünnepe elnevezésű fesztivál keretében.

Az immár 17. rendezvény még soha nem kínált ilyen gazdag programot. A fesztivállal egy időben lesznek a szüreti napok és megünneplik az egri vár sikeres védelmének 460. évfordulóját - mondta Habis László (Fidesz-KDNP), a település polgármestere szerdán sajtótájékoztatón.
A program a Tiszta élvezet elnevezésű regionális drogprevenciós konferenciával kezdődik. A részt vevő civil szervezetek az Érsekkertben felállított sátrakban mutatják be tevékenységüket, többek között megválasztják a civilek borát, átadják a Jó tanuló, jó sportoló kitüntetéseket, a XX. Virágos Egerért verseny díjait, illetve - első alkalommal - a Pro Agria szakmai díjat.
Bemutatkoznak Eger külföldi testvérvárosai, az érdeklődők szűrővizsgálatokon vehetnek részt, lesz városismereti vetélkedő, az Egri Testedző Klub megrendezi a hagyományos barokk futóparádét, illetve kerékpáros ügyességi versenyt is szerveznek.
Eger ünnepét színpompás kulturális program, zenekarok, ének- és táncegyüttesek fellépése kíséri az Érsekkertben, illetve a város központjában, a Dobó téren - mondta Habis László.

MTI

Kapcsolódó cikkeink

Normatív kiegészítésre pályázhatnak a civil szervezetek

Mostantól adhatnak be pályázatot a civil szervezetek az általuk tavaly gyűjtött adományaik értékének öt százalékát kitevő, legfeljebb 250 ezer forintig terjedő, automatikusan járó normatív kiegészítésre - jelentette be Hölvényi György, az Emberi Erőforrások...

Egy háromtagú, robogókra és kerékpárokra szakosodott tolvajbandát derített fel a rendőrség Egerben - tájékoztatta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-t.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye szerint: augusztus 31-ig kipostázta azokat a leveleket, amelyekben közel 31 ezer civil szervezetet tájékoztatott a személyi jövedelemadóból felajánlott összeg várható nagyságáról, és az ahhoz szükséges törvényi feltételekről.

http://www.infonograd.hu/external/uploaded_images/5321899ca4b2e.jpg

A hétvégén huszonötödik alkalommal rendezik meg Egerben a Palócgálát, amelyre mintegy hetven, közöttük hét szlovákiai fellépőt várnak a rendezők.

2021. március 5., péntek, Adorján,Adrián