Csiba visszatér a miskolci kórház élére

Téma: 

Továbbra sem találtak fertőzésre és szakmai-emberi mulasztásra utaló jeleket a miskolci koraszülöttek halála ügyében, így Csiba Gábor, a vizsgálat idejére felfüggesztett főigazgató várhatóan jövő hétfőn visszatérhet az intézmény élére – tudta meg a Magyar Nemzet kórházi forrásból. Információik szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban augusztus elején történt halálesetek miatt indított járványügyi és szakfelügyeleti vizsgálatnak pénteken lesz meg a végleges eredménye.

Mint ismeretes, az intézmény koraszülöttosztályán néhány nap alatt nyolc, igen kis súlyú, nem kellően fejlett koraszülött csecsemő életműködését nem sikerült fenntartani. Mivel az esetek halmozódása felvetette egy esetleges fertőzés lehetőségét, az egészségügyi hatóság járványügyi vizsgálatot kezdett.

A Magyar Nemzet már többször beszámolt arról, hogy nem találják az összefüggést a halálesetek között. Az egészségügyért felelős államtitkárság legutóbbi, augusztus végi tájékoztatása szerint ellenőrizték többek között az infúziókat, a koraszülötteknél alkalmazott tápszereket, továbbá a szülészet és a koraszülöttrészleg közötti szállítást is, ugyanakkor kizárták ezek szerepét a halálesetekben.

mno.hu

Kapcsolódó cikkeink

Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója szeptember 15-ével még nem tér vissza a kórház élére - közölte Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI).

Dr. Csiba Gábor gyakorló orvos, a megyei kórház volt főigazgatója szerdán Budapestről Miskolc felé haladt az M3-as autópályán, elmondása szerint az 50. kilométer után észrevette, hogy feltorlódott a kocsisor.

 

Dr. Csiba Gábort megerősítették

A kórház-igazgatói pályázatok csaknem harmada eredménytelenül zárult, 35-ből 11 kórház vezetői posztjára 30 napon belül új pályázatot írnak ki. Az az államtitkárság közleménye megerősítette: a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház élén továbbra is dr.

Óriási szerencséje volt szombaton délután annak a középkorú embernek akit a sors éppen dr. Csiba Gáborral a megyei kórház főigazgatójával hozott össze a sors.

2020. április 7., kedd, Herman