Csökkent az aktív fertőzöttek száma Magyarországon

Téma: 

Mindössze 4 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4142 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.  Három beteg hunyt el, ezzel 581 főre emelkedett az elhunytak száma, 2685-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 876 fő. Az aktív fertőzöttek 38 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti.  172 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük kilencen vannak lélegeztetőgépen.

hirado.hu

Miközben idehaza folyamatosan csökken a járvány intenzitása, a világban továbbra is tombol a járvány, világszerte naponta közel kétszázezren fertőződnek meg, a halálos áldozatok száma már megközelíti a félmilliót. A koronavírus elsősorban az amerikai kontinensen van jelen, de több európai országban is alakultak ki gócpontok: Csehországban bányákban, Németországban pedig egy húsüzemben fertőződtek meg többen.

A járvány elleni küzdelem részeként az Európai Bizottság (EB) közreműködésével online adományozói konferenciát szerveztek szombaton, amin 6,16 milliárd euró gyűlt össze a koronavírus elleni oltóanyagra, továbbá egyéb gyógyszerek kifejlesztésére, valamint tesztelésre.

Forrás: hirado.hu

Kép: hirado.hu

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Szigetváry Zsolt

Hamarabb kellett dönteni a kijárási korlátozásokról, péntek helyett már csütörtökön – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

MTI Fotó: Rosta Tibor

Minden adott ahhoz, hogy sikeres legyen az idei dinnyeszezon - nyilatkozta Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnöke a Világgazdaság csütörtöki számában.

2020. július 4., szombat, Ulrik