A DK cáfolja, hogy rasszista szavazókra vadásznának

Téma: 

"Már két hete cigányozunk - szavazzon ránk": rongálók ezt a feliratot fújták a Demokratikus Koalíció nyolcadik kerületi irodájának ablakára. Az eset azzal lehet összefüggésben, hogy a pártot és politikusait az elmúlt hetekben azzal támadták: Pásztor Albert jelölésével és az azóta tett nyilatkozataikkal a szélsőséges szavazók megnyerésére törekednek. A DK szóvivője cáfolta, hogy rasszista szavazókra vadásznának. Úgy véli bírálóik így akarják megroppantani emelkedő népszerűségüket.

 

A felirat arra utalhatott, hogy két hete bejelentették: Miskolcon a baloldal közös polgármesterjelöltje Pásztor Albert volt rendőrkapitány lesz.„Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a közterületi rablások, az ilyen erőszakos jellegű rablások elkövetői azok cigány emberek” – így fogalmazott Pásztor Albert 2009-ben, mikor arról beszélt: bizonyos típusú bűncselekményeket cigányok követnek el a városban.2009-ben még hányingerkeltőnek nevezte Gyurcsány Ferenc Pásztor Albert szavait, most azonban egy internetes írásban megerősítette, hogy nemcsak pártja miskolci szervezete, hanem ő is támogatja a volt rendőrkapitányt.Gyurcsány Ferenc azt írta: hiszi, hogy jól döntöttek - igaz azt is megjegyzi, hogy nem teljesen nyugodt. Pásztor Albertet tisztességes demokratának nevezi, aki szerinte rossz mondatokat mondott öt éve. Úgy véli, a volt rendőrkapitány jó polgármestere lehet Miskolcnak.Eörsi Mátyás, a Demokratikus Koalíció országos tanácsának tagja a múlt héten romabűnözésről beszélt az ATV-ben. „Most csak arról beszélünk, romabűnözés van-e. Sajnos ilyen statisztikailag létezik” – fogalmazott.Ez ellen tiltakozott a DK szombati rendezvényén Gulyás Márton egy "cigányozás helyett baloldali megoldásokat" feliratú táblával. A Demokratikus Koalíció szimpatizánsai szétszaggatták a transzparenst, majd megverték az aktivistát. Néhány perc múlva pedig valaki egy égő cigarettát dobott a hátizsákjába.Gulyás Márton később, az ATV-ben elismerte: valóban provokálni akarta a DK-sokat. Azt is mondta: a Demokratikus Koalíció Pásztor Albert jelölése óta rasszista politikát folytat. Az Együtt országos elnöksége már röviddel a jelölés bejelentése után közölte: habár a helyi szerveztük támogatja Pásztor Albert indulását, ők öt évvel ezelőtti mondatai miatt - nem támogatják.„A magyar baloldal ha azt gondolja, hogy a rasszista szavazóknak tett engedményekkel lehet kijönni a népszerűségvesztésből, akkor szerintem nagyon rossz úton jár” – mondta Karácsony Gergely az Együttel szövetséges Párbeszéd Magyarországért társelnöke kedden az ATV-ben. Azt is mondta ugyanakkor, hogy Miskolcon és sok más helyen - idézem - pokol az élet, mert a romák és a nem romák nem tudnak együtt élni.„Karácsony és Pásztor ugyanazt mondja” - szerdán így reagált Karácsony Gergely szavaira blogján Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője. Azt írta: hazugság, hogy rasszista szavazókra vadásznának. Szerinte a baloldalon kialakult vita nem Pásztor Albert miatt van, hanem azért, mert bírálóik így akarják megállítani vagy megroppantani az emelkedő népszerűségű DK-t.Pásztor Albert jelölése miatt az elmúlt két hétben volt aki kilépett a Demokratikus Koalícióból. Az áprilisban még szövetséges Liberálisok saját jelöltet indítanak Miskolcon. Schmuck Andor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke pedig bejelentette: pártja minden együttműködést megszakít a DK-val.

-hirado.hu-

Kapcsolódó cikkeink

A leendő First Lady

Az amerikai kisváros polgármestere lemondott az amerikai elnök feleségére tett rasszista megjegyzése miatt.

 

MTI/EPA/Laurent Gillieron

A közgazdász szerint a megszorításos gazdaságpolitika az egyik fő oka annak, hogy szétszakadtak a társadalmak, és erre a világgazdaság elitje is kezd ráébredni. A megoldáshoz azonban le kellene mondani egy kis profitról - tette hozzá.

Így kerülheti el, hogy lemásolják a bankkártyaadatait

Nyaraláskor könnyen össze lehet futni igen kreatív, bankkártyaklónozásra szakosodott bűnözőkkel is. A helyzetet pedig tovább nehezíti, hogy a csalók sok esetben inkább a kiszolgáltatottabb külföldieket célozzák.

2019. június 27., csütörtök, László