Domonyvölgyi gyilkos – Szakáldon nem hiszik, hogy ő lenne az elkövető

Téma: 

Szakáld – A szakáldiak úgy vélik, tévedés történt, és Márkot hamarosan hazaengedik.
Nem a békességről volt híres csütörtökön a szakáldi Béke utca. Rendőrök szállták meg ugyanis a kistelepülés kis utcácskáját. Terjedt a hír: itt lakik a domonyvölgyi gyilkos, aki Miskolcon fogtak el. Pénteken már semmi nyoma a nagy jövés-menésnek. Az egyik ház előtt betonkeverő forog. A munkások elcsodálkoznak, amikor megmondjuk nekik, mi történt.
Nem hiszem el!

– Nem is hiszem! – ámuldozik Nagy Gábor. Megáll a kezében a lapát- – Rendes gyerek volt pedig. Az egész családja rendes! Nem volt agresszív soha, tanulni járt Miskolcra.

Kérdezzük a többieket is, de nem akarnak beszélni. Van, aki ingerülten küld el bennünket.

Átellenben Cseh Gáspárné és férje hitetlenkedik. – Úgy higgye el, hogy én megdöbbenésemben még sírtam is – panaszolja az asszony. – Olyan aranyos gyerek a Márk! Ha elment itt előttünk, mindig beköszönt, megkérdezte, hogy vagyunk. Csak jót tudok mondani az egész családról. Én nem hiszem, hogy ő volt – csóválja a fejét. A férje pedig megtoldja azzal: – Szerintem más követte el a gyilkosságot, csak bemondta a Márk nevét. Ki fog derülni, hogy az egész csak tévedés. Szerintem hamarosan hazaengedik a fiút.

Aztán még eszükbe jut valami: mit keresett egyáltalán a fiú Gödöllőn? Hiszen Miskolcra járt iskolába. Szerintük ez is arra utal, hogy csakis valami tévedés lehet.

Az asszony még azt is elmeséli, hogy Márk az elmúlt tanév végén érettségizett Tiszaújvárosban, megszerezte a jogosítványt motorra, autóra, szóval minden rendben volt körülötte. Jó gyerek az – állítja.

Az utca végén egy fiatalember, Balogh Tamás teregeti a ruhákat az udvaron. Ő is ismeri a letartóztatott fiút.

– Nemrég hallottam, mi történt, de nem hiszem, hogy ő lenne a gyilkos – ingatja ő is a fejét. – Csendes gyerek volt, néha motorozgatott itt az utcában. Nem voltunk barátok, de jó természetű volt, nem olyan, aki gyilkosságot követne el. Egyébként a húgom osztálytársa volt, ő többet tudna erről mesélni – jegyzi meg.
Nem érti

Közben megérkezik az őrizetbe vett fiatalember közvetlen szomszédja is. Kéri, ne őt kérdezzük, de annyit azért elárul, hogy csakis a legjobbat tudja elmondani a családról. A fiú mindig tisztelettudó és segítőkész volt. Nem érti, mi történhetett.(boon.hu)

Kapcsolódó cikkeink

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség egy nő és három férfi ellen, mert gyilkos galócát és tuskógombát adtak több embernek, akik közül eddig már hármat életveszélyes...

Illusztráció

Gyilkos tengeri csillagok fenyegetik az ausztráliai Nagy-korallzátonyt, öt-tíz év alatt akár teljesen elpusztíthatják koralljait - hívták fel a figyelmet a veszélyre ausztrál kutatók.

Ő lehet a gyilkos

Vasárnap éjfél után nem sokkal több hírportál is beszámolt arról, hogy a gyilkosság áldozata, Bándy Kata édesanyja közölte: "megvan a tettes". Bándy Edit a facebook-on mindössze ennyit információt adott közre.

2020. augusztus 8., szombat, László