Dunai árvíz: Egy hónap takarítás jön (sok képpel)

Téma: 

Még mindig egész utcák vannak víz alatt Szentendrénél, alig 50 centit apadt csak a Duna. Több helyen már most elkezdtek takarítani azért, hogy ne száradjon meg a sár, az iszap, és ne legyen szennyezett por belőle, amitől betegségeket lehet kapni. A takarítás akár egy hónapig is eltarthat. A város legbiztonságosabb pontja egyébként a Duna-korzó, amelyet a mobilgát véd az ártól. (Fotók: Jóri András - BM OKF)

Kapcsolódó cikkeink

Borsodiak a gátakon - mint arról már beszámoltunk a Bükk Mentőcsoport indult el elsőként a héten a Dunai árvízi védekezést segíteni, azóta a katasztrófavédelem hivatásos állományából közel 200 fő, de több önkéntes tűzoltó és polgárőr egyesület is jelentkezett munkára a...

A gyöngyösi Károly Róbert Főiskola fennállásának immár több, mint 50 éve alatt mindig is kiemelt hangsúlyt fektetett az elméleti oktatás gyakorlatba való áthelyezésére, melyeket számos Európai Uniós nemzetközi projekt is képvisel az intézményben.

Megkezdődött Budapesten az árvíz utáni takarítás és a homokzsákok elszállítása, a fővárosban szerda délutánra a tetőzés óta több mint egy métert csökkent a Duna vízszintje.A folyó déli szakaszán, Mohácson csütörtökre várják az árhullám tetőzését.A Főpolgármesteri Hivatal...

Az éjszaka folyamán az eddig mért legmagasabb szinten 816 cm-en tetőzött a Duna Esztergomnál. A gátakat a szakemberek és az önkéntesek egész éjjel erősítették és őrizték - jelentette a Hír24 helyszíni tudósítója.

2019. május 26., vasárnap, Fülöp,Evelin