DVTK villamos Miskolcnak

Téma: 

Miskolc város polgármestereként úgy vélem, hogy azokat akik a diósgyőri legendás sportsikereket elérték, ma sem feledhetjük el. Ezért szándékaink szerint az ősz elejétől, egy Tátra típusú villamos közlekedne a két oldalán tíz-tíz diósgyőri sportoló legenda fényképével, sziluettjével feldíszítve, olvasható dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármesterének a közleményében.

A villamos belső terében pedig a több, mint százesztendős DVTK múltjának néhány jellemző történetét villantanánk fel, szeretett klubunk relikviái mellett.
Nemcsak mi, Miskolciak, de az idelátogató vendégeink is láthatnák, hogy számunkra ma is példakép Repka Attila a birkózó olimpiai bajnokunk, Solymosi Ernő, vagyis "Pixi", vagy az Aranycsapatunk tagjai és a többi, miskolci sportújságírók által kiválasztott diósgyőri legenda.
Mert ahogy a sokat idézett irodalmár-rajongó írta, "A Diósgyőr Miskolcon nem hétvégi szórakozás: jellemkérdés, az emberi büszkeség mércéje, általános közérzület."
A mi közös, városi jó emlékezetünk a lokálpatriotizmusunk alapja. Arra törekszünk, hogy az új nemzedékek, gyermekeink és unokáink is tudják majd azt, amit mi tudunk a DVTK-ról.

A DVTK villamos kialakítása mintegy 4 millió forintba kerül. A polgármester rendelkezésére álló mecénás alapból 500 ezer forintot
felajánlva hívok minden Diósgyőrt szerető sportbarátot, gazdasági társaságot vezető szakembert, szurkolót, hogy legyen közös ügy városunkban ennek a szerintem jó és nemes ügynek a megvalósítása!
Induljon gyűjtés a DVTK villamosért!
Munkatársaim a CIB Bank Zrt. pénzintézetnél 1070006-42689106-74200003 számlaszámmal alszámlát nyitottak, ahová augusztus végéig várjuk a befizetéseket. A számla neve: DVTK villamos.
A felajánlások állásáról rendszeresen tájékoztatjuk majd a közvéleményt.

Kapcsolódó cikkeink

Miskolcra idén nyáron érkezett két, úgynevezett prototípus Skoda villamos. Azért nevezzük prototípusnak, „minta-villamosnak”, mert a miskolciak egyedi igényei alapján készült, és ilyen villamos még sehol a világon nem fut.

Megkapta a típusengedélyt a Miskolcra gyártandó villamos

Megkapta az úgynevezett típusengedélyt az a villamos, amelyet a cseh Skoda konszern érdekeltsége gyárt majd Miskolcnak, a cég a borsodi megyeszékhelyre harmincegy járművet szállít, az első kettő ezek közül 2014 elején érkezik meg – közölte a város polgármesteri hivatala az...

Két évtized után tér vissza a DKSK a DVTK-hoz, melynek női kosárlabda szakosztályaként jött létre az 1940-es években.

A DVTK játékosai november 2-án a Katolikus Karitász logójával ellátott mezben játszottak. Klubunk és a segélyszervezet közös akcióval segít, hogy a rászoruló gyermekeknek is igazi ünnep legyen a karácsony.

2021. január 22., péntek, Vince,Artúr