Eddig jelentkezhetnek a központi írásbeli felvételire az általános iskolások

Téma: 

Péntekig jelentkezhetnek a központi írásbeli felvételire az általános iskolások – közölte az Oktatási Hivatal szerdán az MTI-vel. Az írásbeliket az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartásával tartják meg január 23-án.

A hivatal tájékoztatása szerint a jelentkezést abba a középiskolába kell benyújtaniuk a diákoknak, amelyikben a vizsgát meg kívánják írni.A középfokú iskolák már korábban közzétették felvételi tájékoztatójukat, amelyben meghatározták, milyen tanulmányi területeket indítanak a 2021/2022-es tanévben. Megjelölték azt is, hogy – az adott jogszabályi keretek között – milyen felvételi eljárással veszik majd fel a hozzájuk jelentkező tanulókat, és jelezték, ha a jelentkezőknek központi írásbeli vizsgát kell tenniük.

MTI Fotó

Idén 535 középiskola (48 százalék) írta elő, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók vegyenek részt a központi írásbeliken. Ha egy tanuló úgy tervezi, hogy ezek valamelyikébe jelentkezik, mindenképp részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon. Ezen iskolák, illetve feladatellátási helyek adatai, valamint a központi felvételi vizsgákkal és a középfokú felvételi eljárás további menetével kapcsolatos információk elérhetőek az oktatas.hu honlapon.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

ÉKN-archív, boon.hu

Még egy hétig, jövő péntek délután 4 óráig kérhetik átjelentkezésüket egy másik településre azok a magyarországi lakóhellyel rendelkező választópolgárok, akik az országgyűlési választáson máshol kívánnak voksolni.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) április 22-ig meghosszabbította annak a 4 milliárd forint összértékű pályázati programnak a jelentkezési határidejét, amely hátrányos helyzetű fiatalok felsőoktatásba való bejutását segíti elő.

MTI Fotó Szigetváry Zsolt

A migráció kezelése eddig hatszázmillió forint többletkiadást jelentett a bírósági szervezetnek - nyilatkozta Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke a Magyar Hírlap szerdai számában.

hirado.hu, MTI

A külterületeken eddig 64 esetben, 69 hektárnyi parlagfűvel fertőzött területen végeztek helyszíni ellenőrzést.A Földművelésügyi Minisztérium  honlapján emlékeztet arra, hogy az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló törvény szerint a...

2021. március 2., kedd, Lujza