Egymilliárdot hoztak egy hónap alatt a szupertraffipaxok

Téma: 

Megközelítheti az egymilliárd forintot az április óta élesben működő szupertraffipaxok képei nyomán kiszabott bírság - írja a Világgazdaság.

A VÉDA országos közlekedésellenőrző rendszer 365 fix kameráját 134 balesetveszélyes útra telepítették.

MTI Fotó Koszticsák SzilárdA kamerák egy hónap alatt 29 ezer gyorshajtást rögzítettek, 116 esetben a biztonsági öv be nem csatolása miatt szabnak ki bírságot, 68 autós az autópályák leállósávjában haladt, 27 pedig piroson hajtott át - értesült a lap az Országos Rendőr-főkapitányság illetékeseitől.A VÉDA üzembe helyezése elősegítheti azt az Európai Unió által kitűzött célt, hogy négy éven belül a közúti balesetekben elhunytak száma a 2010-es adatokhoz képest a felére essen vissza, a század derekára pedig a halálos áldozatok száma a nullához közelítsen.A fix traffipaxok naponta egymillió autót ellenőriznek, ehhez képest az egy hónap alatt rögzített szabályszegések száma kisebb volt annál, mint amire a rendőrség számított.A szabálysértések miatt az eljárások folyamatban vannak, ezért nincs még pontos adat arról, hogy mekkorára rúg a bírságok összege.Forrás: hirado.hu, VilággazdaságKép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkeink

Három Borsod megyei férfi ellen indult eljárás, mert becsapták egy gyulai vevőjüket. A fűtési szezon közeledtével a rendőrség ismét óvatosságra int.A Gyulai Rendőrkapitányság szerdán őrizetbe vett két kazincbarcikai és egy arlói férfit. A 47 éves N. Zsolt, a 34 éves D.

A megye rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában tizenöt főt vettek szabálysértési őrizetbe.

2020. december 3., csütörtök, Ferenc