Ekkora a hó az ország nyugati felében

Téma: 

Reggel óta havazik az ország nyugati felében. Mivel a hőmérséklet nulla fokhoz közeli, a legtöbb helyen meg is marad a hó. Az ország sípályáin még sehol nem esett jelentős mennyiségű természetes hó, de a hóágyúk segítségével Eplényben és Visegrádon meg tudják nyitni a pályákat a síelők előtt. 

Szombaton kezdetben szakadozott felhőzet várható, majd délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Délutántól délnyugaton, estétől már nagyobb területen valószínű hószállingózás, havazás. A keleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +3 fok között valószínű.
 
MTI Fotó
 
Vasárnap erősen felhős vagy borult idő várható, északkeleten lehet szűrt napsütés. Északkeleten csapadék nem valószínű, másutt több helyen számíthatunk hószállingózásra, havazásra. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, de északkeleten -10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és -4 fok között várható.Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, északkeleten nem valószínű, másutt elszórtan valószínű hószállingózás, havazás. A keleti szél nyugaton megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és -4 fok között alakul.
 
Forrás: MTI
 
Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Sóki Tamás

Szerdán délelőtt havas eső és hó kezdett hullani a Baranya megyei megyeszékhelyen.

20 éve nem esett annyi hó a Sajó vízgyűjtőjén, mint az idén. A folyó felső szakaszán már elrendelték az első fokú árvízvédelmi készültséget.
A Sajó sebesen zuhog a szlovákiai szakaszon, az olvadás miatt már most megemelkedett a vízszint.

MTI Fotó Bruzák Noémi

Felfokozott a hangulat az európai parlamenti választások előtt, a voksolásnak ekkora tétje még nem volt, mint idén – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az M1-en.

Ukrajnai tüntetések – Az orosz duma a nyugati politikusokat is felelőssé tette a rendbontásért

Az orosz duma az általa szélsőségesnek nevezett ellenzéket és a nyugati politikusokat egyaránt felelőssé tette az ukrajnai belpolitikai feszültség erősödéséért a szerdán elfogadott nyilatkozatában.

 

2019. június 27., csütörtök, László