Ekkora a hó az ország nyugati felében

Írta: itv , - Frissítve: 2nd January, 2016 - 2:40pm

Téma: 

Reggel óta havazik az ország nyugati felében. Mivel a hőmérséklet nulla fokhoz közeli, a legtöbb helyen meg is marad a hó. Az ország sípályáin még sehol nem esett jelentős mennyiségű természetes hó, de a hóágyúk segítségével Eplényben és Visegrádon meg tudják nyitni a pályákat a síelők előtt. 

Szombaton kezdetben szakadozott felhőzet várható, majd délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Délutántól délnyugaton, estétől már nagyobb területen valószínű hószállingózás, havazás. A keleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +3 fok között valószínű.
 
MTI Fotó
 
Vasárnap erősen felhős vagy borult idő várható, északkeleten lehet szűrt napsütés. Északkeleten csapadék nem valószínű, másutt több helyen számíthatunk hószállingózásra, havazásra. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, de északkeleten -10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és -4 fok között várható.Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, északkeleten nem valószínű, másutt elszórtan valószínű hószállingózás, havazás. A keleti szél nyugaton megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és -4 fok között alakul.
 
Forrás: MTI
 
Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink