Életbe lépett a jégkármérséklő rendszer

Téma: 

Május elsejétől működik az országos jégkármérséklő rendszer, ami a termelőknek nem jelent többletkötelezettséget, mivel a gazdák befizetésein alapuló agrárkárenyhítési alapból finanszírozzák – mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) főigazgatója kedden az M1 hírcsatornán.

Darabos Tamás hozzátette: a felhasznált ezüst-jodid a természetben is megtalálható, elenyésző mennyiséget használnak, és nincsen ismert mellékhatása.

hirado.hu

Várhatóan kevesebb jégkárkifizetés lesz a jégkármérséklő rendszernek köszönhetően – jelezte.

Forrás: hirado.hu, M1, MTI

Kép: hirado.hu

Kapcsolódó cikkeink

Fórum keretében tájékoztatta Tállai András önkormányzati államtitkár, országgyűlési képviselő a Mezőkövesdi Járás polgármestereit és nevelési, oktatási intézményeinek vezetőit a Mezőkövesdi Önkormányzati Hivatalban.

http://enfo.agt.bme.hu/

A tisztességes gazdálkodókat segíti a január 1-jén bevezetett elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője kedden Budapesten.

hirado.hu, M1

A magyar határrendészeti rendszer megfelelő biztonságot nyújt az embercsempészek felderítő módszerei és újabb határsértési próbálkozásai ellen - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Miskolc lehet az első olyan hazai nagyváros, ahol bevezethetik az angolszász hagyományokra visszavezethető sheriff-rendszert – mondta Hollósy András, a Fidesz-KDNP miskolci képviselőcsoportjának szóvivője az M1 Ma délelőtt című műsorában.

2020. február 25., kedd, Géza