Ellenőrző gyakorlat lesz a határ mentén

Írta: itv , - Frissítve: 27th November, 2018 - 2:37pm

Téma: 

Az elrendeléstől a feladat végrehajtásáig katonai menetoszlopok jelenhetnek meg a déli határszakasz felé vezető főutakon, közvetlenül a határ körzetében, illetve a határ mentén

Az ország déli határszakaszán 2015 őszén, az illegális migráció elleni védelem céljából épült határkerítés és védelmi vonal mentén állandó a rendőri és katonai jelenlét. Ezzel a folyamatosan fenntartott készenléttel garantálják Magyarország és a magyar emberek biztonságát – olvasható a Honvédelmi Minisztérium közleményében.
 
MTI Fotó Máthé Zoltán
 

A katonai egységek nyár óta készenléti szolgálatban vannak. Ezen egységek reagálóképességének ellenőrzésére november 27-étől december 1-jéig ellenőrző gyakorlatot rendeltek el.

A katonák és rendőrök részvételével tartandó gyakorlat célja a határvédelmi feladatokba bevont katonai alakulatok felkészültségének, a logisztikai támogatás gördülékenységének ellenőrzése, a feladattal összefüggő katonai képességek gyakorlása, valamint a rendőri erőkkel kialakított együttműködés szinten tartása – közölték.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Máthé Zoltán

 

Kapcsolódó cikkeink