Ellenőrző gyakorlat lesz a határ mentén

Téma: 

Az elrendeléstől a feladat végrehajtásáig katonai menetoszlopok jelenhetnek meg a déli határszakasz felé vezető főutakon, közvetlenül a határ körzetében, illetve a határ mentén

Az ország déli határszakaszán 2015 őszén, az illegális migráció elleni védelem céljából épült határkerítés és védelmi vonal mentén állandó a rendőri és katonai jelenlét. Ezzel a folyamatosan fenntartott készenléttel garantálják Magyarország és a magyar emberek biztonságát – olvasható a Honvédelmi Minisztérium közleményében.
 
MTI Fotó Máthé Zoltán
 

A katonai egységek nyár óta készenléti szolgálatban vannak. Ezen egységek reagálóképességének ellenőrzésére november 27-étől december 1-jéig ellenőrző gyakorlatot rendeltek el.

A katonák és rendőrök részvételével tartandó gyakorlat célja a határvédelmi feladatokba bevont katonai alakulatok felkészültségének, a logisztikai támogatás gördülékenységének ellenőrzése, a feladattal összefüggő katonai képességek gyakorlása, valamint a rendőri erőkkel kialakított együttműködés szinten tartása – közölték.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Máthé Zoltán

 

Kapcsolódó cikkeink

Az előző évhez hasonlóan a Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség komplex vízből mentési gyakorlatot hajtott végre a Vadna- parkban augusztus 15-én.

MTI Fotó Krizsán Csaba

Több mint 1100 katonát vezényel Lengyelországba a NATO április elején, „válaszul az orosz agresszióra”. A zászlóalj parancsnoka szerint készek halálos eszközökhöz is nyúlni.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megyei védelmi igazgatási gyakorlatra, valamint annak keretében a megyei járási mentőcsoportok rendszerbe állító gyakorlatára került sor november 21-én.

2019. július 20., szombat, Illés