Elődöntős a magyar női vízilabda-válogatott

Téma: 

A magyar női vízilabda-válogatott bejutott a legjobb négy közé a barcelonai vizes világbajnokságon, miután a hétfői negyeddöntőben 11-7-re legyőzte a holland csapatot. Bár a vezetést a németalföldiek szerezték meg, a folytatás magyar örömjátékot hozott. Elsősorban a négy gólig jutó Keszthelyi Rita vezérletével 7-1-re húzott el Merész András együttese, amely sokáig nem engedte közelebb az ellenfelet. Bár a negyedik negyedben - a sorozatos magyar kiállítások következményeként is - a hollandok még felzárkóztak 9-7-re, a vége 11-7-es magyar diadal lett.

A szerdai elődöntőben a Merész-gárda a hétfő késő esti Spanyolország-Egyesült Államok meccs győztesével csap össze.

A magyar csapat történetének 50. világbajnoki mérkőzését nyerte meg, mely mutatóval abszolút világelső a női pólós mezőnyben. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink

A magyar-magyar párbeszéd és a Nyugat-Balkán a kiemelt témája az idei Tusványosnak, a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetemnek, július 23-28. között, az erdélyi Tusnádfürdőn - jelentette ki Németh Zsolt külügyi államtitkár az esemény budapesti sajtótájékoztatóján.

A brüsszeli magyar nagykövet tudomása szerint két magyar sebesült meg a brüsszeli merényletsorozatban, mindkettőjüket kórházban ápolják. Ezt Nagy Zoltán nagykövet az M1 élő adásában közölte.

 

Az Aluinvent Zrt. (www.aluinvent.com) nagyszilárdságú és ultrakönnyű alumínium termékek, anyagtechnológiai és anyagvizsgálati berendezések fejlesztésével, gyártásával és mérnöki szolgáltatások nyújtásával foglalkozik.

Illusztráció

Összesen negyvenmillió forinttal támogat öt külhoni magyar pedagógusszervezetet az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkársága.

2020. február 25., kedd, Géza