Ennyi dolga lesz az iskolaigazgatóknak a Klikkel

Téma: 

A Közoktatási Kerekasztal meghatározta munkafolyamat szerint már megalakultak a munkacsoportok, ezekből öt meg is kezdte működését. A tartalomfejlesztési munkacsoport, melynek vezetését a Magyar Tudományos Akadémia vállalt magára, pedig már el is készített egy anyagot – jelentette ki Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.Hozzátette: a munkacsoportok azonosítottak minden problémát, és a jövő héten meg is kezdik ezek tárgyalását. Az első döntések a Kliket érintik majd. Egyrészt rendbe kell tenni a költségvetését, másrészt az már most egyértelmű, hogy egy ilyen nagyságú szervezet nem alkalmas feladatai ellátására, ezért szervezeti átalakításra van szükség.

MTI Fotó Szigetváry ZsoltAz iskolákhoz nagyobb önállóságok kerülnek – fogalmazott. Kifejtette: ez azt jelenti, hogy az iskoláknak majd vélhetően egyeztetniük kell a költségvetésüket és a munkaerő-gazdálkodást az intézményfenntartó központtal, de ezek után a megyei jogú városokkal, a megyei tankerületekkel, illetve a járásokkal egyeztetve az iskolaigazgatóknak több jogot visszaadva lehetne működtetni a rendszert.Hangsúlyozta: egyértelmű a kormányzati szándék, hogy rendezzék a Klik finanszírozását. Nem lehet senkinek sem az érdeke, hogy iskolák akár napokra is bezárjanak, iskolabuszok ne tudjanak elindulni, ne legyenek meg az intézményeknek a működési feltételei.Beszélt arról is: minden, az oktatásért tenni akaró szervezet részvételére számítanak a Közoktatási Kerekasztalnál.Forrás: hirado.hu, Kossuth RádióKép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Németh Szilárd államtitkár felidézte, jövőre mintegy 513 milliárd forint lesz a honvédelmi költségvetés. Azt is elmondta: ebből 150 milliárd forintot fordítanak haderőfejlesztésre.

A jövő évi tervek mintegy 20-21 milliárd forintot különíthetnek el a sporttámogatásokra a központi költségvetésben.

illusztráció. hirado.hu

Új nyári rekordot ért el kedden az ország áramigénye, sőt megközelítette a télit is - írta a Világgazdaság és a Napi Gazdaság szerdán a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.

2021. január 23., szombat, Zelma,Rajmund