Érdemes odafigyelni a járműbiztosítási határidőre

Téma: 

Legkésőbb március elsejéig kell rendeznie az esedékes díját annak a másfél millió gépjármű-tulajdonosnak, akinek év végi évfordulós kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása (kgfb) van.

Különösen az idei kampányban biztosítót váltó mintegy százezernyi autósnak kell figyelnie, mert ha nem kapnák meg a díjfizetésről szóló értesítést, az elmaradás akkor is az üzembentartók felelőssége – írja a Magyar Idők pénteki számában. Bár a biztosítók kár esetén már január elsejétől fizetnek, a törvény az ügyfeleknek hatvannapos díjfizetési haladékot tesz lehetővé – tudta meg a lap.

MTI-fotó Szigetváry Zsolt

Amennyiben egy biztosító a határidő lejártáig nem kapja meg az esedékes díjösszeget, a hatályos jogszabály értelmében már másnap törölnie kell az adott szerződést. Ezért, aki eddig még nem fizette be kgfb-díját, olyan fizetési módot válasszon, hogy pénze biztosan idejében célba érjen.

A csekkes fizetés keddtől a hosszabb átfutási idő miatt már nem garantálja, hogy időben beérkezik a biztosítóhoz a kgfb-díj. Csütörtök délig a banki átutalás a megfelelő eljárás. Az utolsó napon az a legbiztosabb, ha az érintett biztosító pénztárába fizetik be az autósok az esedékes díjat.

Forrás: hirado.hu, Magyar Idők

Kép: MTI-fotó: Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó cikkeink

Ha közel a szüret, nem árt odafigyelni a kutyára. Az ebek szeretik a szőlőt, de ha sokat esznek belőle, könnyen mérgezést kaphatnak.

A pálinka jövőjéről Mengyi Roland meghallgatta a szakértő véleményeket

A kormány célja, hogy a pálinka agrár vezértermékké, világmárkává váljon a következő években. Az agrárstratégiában külön is szerepel a pálinka, ez a márkanév hungaricum - mondta dr.

2020. augusztus 3., hétfő, Hermina