Ezerhétszáz milliárdot szán a kormány vasúti fejlesztésre

Téma: 

A kormány 1700 milliárd forintot szán vasúti fejlesztésre a következő hat évben – mondta a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója szerdán az M1 csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című közös műsorblokkjában.

Loppert Dániel hozzátette: Debrecen, Miskolc és Pécs irányába történnek majd nagyobb pályafejlesztések. Mint elmondta, a MÁV Zrt. a kormányzatnak elfogadásra beadott egy 2023-ig tartó stratégiát, amely bemutatja, hogy a vasúti közlekedés miként válhat versenyképessé a közúti közlekedéssel szemben.

MTI Fotó Máthé Zoltán

A stratégia szerint 2025-ig a menetidőt a Budapest és Debrecen, illetve a Budapest Miskolc vonalon is két óra alá csökkenti majd a társaság. Jelenleg a MÁV Zrt. 80 kilométeren tud gyorsvasúti sebességet garantálni, de a tervek szerint 2022-re 400-500 kilométerre bővül majd ez a hálózat – tudatta a kommunikációs igazgató.

Loppert Dániel közölte azt is, hogy a kocsik és mozdonyok fejlesztése terén vannak még kihívások.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Máthé Zoltán

Kapcsolódó cikkeink

Versenytársaik "fölzabálására" fordíthatják a nagy cégek hatalmas készpénzállományukat, megerősödve politikai hatalmat is szerezhetnek - véli Csath Magdolna közgazdász.

MTI-fotó Szigetváry Zsolt

Magyarország megvédése nem a NATO és nem is az Európai Unió feladata, hanem a miénk – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán az Országház Kupolacsarnokában, a Honvéd Vezérkar főnöke tisztség átadás-átvételi ünnepségén.

2019. október 17., csütörtök, Hedvig