Fabiny Tamás: A megfeszített Jézus nem távolról nézi az emberek szenvedését

Téma: 

A megfeszített Jézus nem távolról nézi az emberek szenvedését, hanem jelen van benne – mondta Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvétvasárnap.

Az evangélikus püspök a Budavári Evangélikus Gyülekezet templomában a koronavírus-járvány miatt csak néhány hívő jelenlétében megtartott istentiszteleten arról beszélt: a megfeszített Jézus sebei ott vannak a mai üldözöttek sebeiben, haláltusája ott van a lélegeztetőgépen szenvedők fájdalmában.

MTI Fotó Kovács Tamás

Ezért „ha szenvedőkkel találkozunk, Krisztussal találkozunk, ha odahajolunk hozzájuk, a szenvedő Krisztushoz hajolunk oda

– fogalmazott Fabiny Tamás.

Hozzátette: nemcsak a „sebeket hordozókban” kereshetjük Krisztust, hanem azokban is, akik „átkötik a sebeiket”, akik a kimerültséggel dacolva gondozzák a betegeket, teszik a dolgukat orvosként, ápolóként vagy mentősként.

Úgy fogalmazott: „aggódások, szorongások, félelmek, veszteségek és könnyek között élünk. A tragikus emberi helyzetek különbözők, de bármelyik bármikor ránk találhat vagy már el is ért minket, és ezért kapaszkodók után vágyunk”.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Kovács Tamás

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Mohai Balázs

Karácsony egyszerre szól a fényről és a sötétről, Jézus jászla mögött már ott van a kereszt is – mondta Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke a karácsony másnapján tartott ünnepi istentiszteleten a budavári evangélikus templomban.

MTI Fotó Bugány János

Olyan egyházra van szükség, amely nemcsak az ünnepnapokon látszik, hanem vigasztaló egyházként képes jelen lenni az emberek hétköznapi életben - mondta a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke.

Tavaly 4 óra 46 percet tévéztek az emberek naponta

Tavaly a teljes lakosság átlagosan napi 4 óra 46 percet töltött televíziózással. Bár a két nagy országos kereskedelmi csatorna nézettsége némileg csökkent, a tévézésre fordított idő harmadában még mindig ezeket nézik az emberek – derül ki a Nielsen adataiból....

Az IRÁNY Televízió műsorában M. Bíró Liza műsorvezető Dr. Simon János politológus- kutatásvezetővel beszélget a hírfogyasztási szokásokról.
Még mindik a televízióból tájékozódnak az emberek. A nyomtatott sajtó szerepe egyre inkább csökken.

2021. április 13., kedd, Ida