Fiatal vállalkozókat segítő program indulhat

Téma: 

A Széchenyi Kártya Programon belül felmerült egy, a fiatalok vállalkozóvá válását elősegítő program indításának lehetősége, hiszen a fiatal generáció támogatása komoly gazdaságpolitikai érdek - mondta Krisán László, a programot koordináló Kavosz Zrt. vezérigazgatója az M1 Ma reggel című műsorában.

Hozzátette, a vállalkozásoknál hamarosan váltás következik be, az idősebb generációnak át kell majd adnia cégét a fiatalabbaknak, azonban egyelőre nem látja, hogy ez miképpen történik meg.

MTI Fotó

Krisán László közölte, a Kavosz egyik feladata, hogy a hozzá beérkező vállalkozói igényeket valamilyen módon közvetítse a gazdaságpolitikának.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

A magyar vidéket népszerűsítik a fiatal gazdák

Várhatóan már februártól folytatódnak a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének (Agrya) vidéki életmódot népszerűsítő projektjei: a Vesd bele magad és a Vidék Kaland elnevezésű program.

MTI

November közepétől indulhat a licit az állami földekért nyilvános árverésen, ami gazdabarát program, a tüntetések pedig gazdaellenesek - mondta a földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán kedden.Fazekas Sándor hozzátette: ez egy újabb lépés a Földet...

A Fidesz szerint idén több mint kétszázezer huszonöt év alatti fiatal foglalkoztatásához nyújt segítséget a kormány munkavédelmi akciója - közölte a párt országgyűlési képviselője kedden Miskolcon.

A következő európai uniós költségvetési ciklusban, 2014-2020 között a fiatal gazdálkodók további támogatásokra számíthatnak, ez azt szolgálja, hogy minél többen válasszák élethivatásul a gazdálkodást, a mezőgazdasági tevékenységet - mondta V.

2019. június 27., csütörtök, László