Fidesz: Józsa István cége jelentős paksi megrendeléshez jutott korábban

Téma: 

Az MSZP energiapolitikusának, Józsa Istvánnak a cége 6,6 milliárd forintnyi megrendelést kapott a Paksi Atomerőműtől 2000 és 2010 között - hívta fel a figyelmet a fideszes Balla György hétfőn, aki szerint vizsgálatot érdemelne, hogyan juthatott egy akkori kormánypárti politikus érdekeltsége ilyen értékű megbízáshoz.

A fideszes képviselő, aki az adatot hétfőn egy azonnali kérdésére adott válaszból tudta meg, később a sajtó előtt kifejtette: Józsa István, vagyonnyilatkozata alapján, 42 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezett az érintett időszakban a Gépkar Kft.-ben.

A politikus sérelmezte, hogy Józsa István kormánypárti energiapolitikusként jutott a cégén keresztül 6,6 milliárd forintnyi megrendeléshez az erőműtől. Balla György emlékeztetett: a szocialista frakcióvezető-helyettes, energiapolitikusként meglehetősen sokat nyilatkozott Paksról akkoriban, és teszi ezt jelenleg is.Véleményét azonban a fideszes képviselő szerint attól függően alakította, hogy cége éppen kapott-e megrendelést. Hozzátette: Józsa István 2010-ig látványosan érvelt az erőmű bővítése mellett, mostanra azonban a legnagyobb ellenzőjévé vált.Józsa István egy szombati sajtótájékoztatón, kérdésre válaszolva közölte: 2002-ig volt a műszaki igazgatója egy olyan cégnek, amely fejlesztési munkát végzett a Paksi Atomerőműben, és szerepe volt a korszerűsítésében. Hozzátette: jó véleménye van az atomerőmű jelenlegi blokkjainak működéséről, problémája a bővítéssel, elsősorban annak módjával van.

-hirado.hu-

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Kovács Tamás

Szerdán kevéssel dél előtt 100 megawattnál nagyobb teljesítménycsökkenést okozó műszaki hiba történt a paksi atomerőmű 1.

WikiLeaks-A szocialisták is az oroszokkal bővítettek volna a Paksi erőművet

A szocialisták is az oroszokkal bővítették volna a Paksi Atomerőművet a WikiLeaks által kiszivárogtatott iratok szerint – írja a Magyar Nemzet.

Paksi bővítés: 8-9 ezer embernek is munkát adhat

A bővítés nem jelenti azt, hogy a megújuló vagy a fosszilis energiaforrások eltűnnek a magyar energiaszerkezetből.

MTI Fotó

Szombat hajnaltól ismét üzemel a paksi atomerőmű harmadik blokkja, amelyen rendkívüli karbantartást végeztek – közölte honlapján az erőmű.

2021. január 23., szombat, Zelma,Rajmund