Fidesz: márciustól hatályos a pénzügyi rezsicsökkentés több intézkedése

Téma: 

Márciusban lép hatályba a pénzügyi rezsicsökkentés több intézkedése, így például a készpénzfelvételi limit új szabályozása és a törvényt sértő bankok szigorúbb bírságolásának lehetősége - közölte a Fidesz szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Zsigó Róbert emlékeztetett, hogy februártól lehet ingyenesen felvenni havi összesen 150 ezer forintot, amivel egy kétkeresős család akár évi 40-50 ezer forintot is spórolhat.

    A parlamentnek egy hónappal ezelőtt azonban módosítania kellett az erről szóló törvényt, mert voltak arra utaló jelek, hogy "a bankok ismét kiskapukat keresnek az ügyfelek kárára" - mondta a szóvivő.    Ezért döntöttek arról - folytatta -, hogy a magyarországi bankautomatákból való készpénzfelvételnél a bank által beállított felső limit nem lehet kevesebb napi 150 ezer forintnál, tranzakciónként pedig 75 ezernél.    Az Országgyűlés továbbá felhatalmazta a Magyar Nemzeti Bankot, hogy minimum 500 millió forintos bírságot szabhasson ki a díjmentes pénzfelvétel szabályait megsértő pénzintézetekre. A rendelkezés március 20-án lép hatályba - ismertette.    Ugyancsak március 20-ig kötelesek a bankok tájékoztatást küldeni minden olyan adósnak, aki jogosult a gyűjtőszámlahitelre, de még nem kötött erre szerződést - közölte Zsigó Róbert. Hozzátette, hogy április végéig pedig azoknak kell tájékoztatást kapniuk a bankjuktól, akik már beléptek az árfolyamgátba. A pénzintézeteknek arról kell beszámolniuk, hogy ők eddig mennyit takarítottak meg az árfolyamrögzítéssel.    A Fidesz szóvivője egyúttal arra biztatta az ügyfeleket, ellenőrizzék számlakivonatukat, hogy a bank betartotta-e az díjmentességet a készpénzfelvételnél. Aki pedig még nem töltötte ki az ehhez szükséges nyilatkozatot, továbbra is megteheti: ahhoz, hogy áprilistól élhessen a lehetőséggel, március 20-ig kell nyilatkoznia.

-mti-

Kapcsolódó cikkeink

A Fidesz Országos Választmánya is Dr.Kriza Ákost javasolja polgármesterjelöltnek

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Országos Választmánya tegnap jóváhagyta a miskolci FIDESZ szervezet polgármester-jelölésről szóló döntését.

Tájékoztató adatok az országgyűlés összetételéről - valasztas.hu

A Fidesz több mint kétmillió szavazattal vezet 98,31 százalékos feldolgozottságnál, a második párt a Jobbik, harmadik az MSZP-P. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerint Magyarország sorsdöntő győzelmet aratott.

Újraválasztották a Fidesz elnökének Orbán Viktort a párt XXV. kongresszusán, Budapesten szombaton. A magyar miniszterelnök az 1241 érvényes szavazatból 1240-et kapott.

MTI Fotó

Még soha nem vettek részt ilyen sokan a nemzeti konzultáción, eddig 1,6 millió kérdőív érkezett vissza - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn az M1 hírcsatornán.

2019. május 26., vasárnap, Fülöp,Evelin