Fidesz-nyilatkozat a bevándorláspárti politika ellen

Téma: 

A bevándorláspárti politika elleni nyilatkozatot fogadtak el a Fidesz XXVI., tisztújító kongresszusán a küldöttek.

A nyilatkozat elfogadása előtt Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter azt mondta: azért van szükség a dokumentumra, mert erős Európát akarnak és benne erős Magyarországot, olyan Európát, ahol a bevándorlók helyett munkát adnak a munkanélküli európai fiataloknak, olyat ahol erősítik a családokat, a felelős gyermekvállalást, olyat ahol nem mecseteket építenek, hanem templomokat.  Szavai szerint nem véletlenül teszik ezt, hanem azért, mert olyan Európát szeretnének átadni gyermekeiknek és unokáiknak, amely hasonlít ahhoz, amelyet megismertek. Nem mi vagyunk Európa ellensége, hanem a felelőtlen brüsszeli politika maga - mondta.

 Kovács Tamás

Nemzeti alapú Európa kell 

Megjegyezte: nekünk Európa fontos, a tágabb hazánk, mi erős Európát szeretnénk, olyat, amilyet megismertünk, amilyenhez csatlakozni akartunk, amilyen volt, mielőtt a brüsszeliek elrontották - fogalmazott. Megjegyezte, Magyarország megvédte Európa határait, amikor Brüsszelben elárulták a keresztény Európát, és most is készen áll arra, hogy Európa megújításában részt vegyen, de nem brüsszeli, hanem nemzeti alapokon.Rogán Antal hangsúlyozta, azok, akik mindig nekünk papolnak a demokráciáról, ne zsaroljanak az uniós támogatások megvonásával, mert ez nem fair és nem demokratikus. Hozzátette, hogy ez egyben felesleges is, mert ők nem szocialisták, nem megvásárolhatók. Megjegyezte: 1989-ben, amikor a magyarok megnyitották a határokat semmit nem kértek. 1956-ban pedig senkit nem árultunk el, minket árultak el - tette hozzá. Nyugaton azért fogadták be a magyarokat, mert rossz volt a lelkiismeretük - mutatott rá a miniszter, korábbi frakcióvezető.

Szijjártó: Magyarországgal nem lehet szórakozni

A kormány a bevándorlási válság kezelésekor világossá tette, hogy Magyarországgal nem lehet szórakozni - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a Fidesz XXVI., tisztújító kongresszusán vasárnap, a budapesti Hungexpón.A tárcavezető hangsúlyozta, Magyarország méltatlan támadásokat, morbid vádakat és igazságtalan kritikákat kapott az elmúlt időszakban, miközben bebizonyította, az Európai Unió történelmének talán legsúlyosabb kihívása közben is lehetséges a külső határok védelme.  "Ezeket a támadásokat egytől egyig visszavertük" - közölte Szijjártó Péter, majd úgy fogalmazott, "aki szórakozik velünk, annak eddig is visszavertünk és ezután is vissza fogunk verni".A külügyminiszter szerint az unió bevándorlási politikája rituális öngyilkosságra hasonlít, hiszen látványos, káros és veszélyezteti a kontinens jövőjét. Kiemelte ugyanakkor, hogy miniszterként továbbra is olyan külpolitikát folytat majd, amely megakadályozza, hogy Magyarország úgy nézzen ki, mint korábban néhány hétig a Keleti pályaudvar.

Lázár: a Fidesz kihívók nélkül sem dőlhet hátra

A Fidesznek nincs kormányzóképes alternatívája, ugyanakkor ennek ellenére sem dőlhet hátra - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormánypárt XXVI., tisztújító kongresszusán vasárnap, a budapesti Hungexpón.

A tárcavezető a küldöttek előtt felszólalva úgy fogalmazott, ne higgye senki, hogy lottóötös lenne az ellenzék hiánya, hiszen az sokkal inkább kockázat, mivel tompítja a reflexeket, homályosítja az éleslátást és "nincs jó hatással a polgári erkölcsökre sem".Lázár János a korábbi kishitű, szervilizmusra építő hozzáállás megszüntetését, valamint az ország függetlenségének és szabadságának megvédését nevezte a legnagyobb kormányzati sikereknek, megjegyezte azonban, hogy a hatalommal járó káros mellékhatásoktól nem tudták mindig teljesen függetleníteni magukat. Példaként említette, hogy a világukban sem mindig az érdemek szerint történt az előrelépés, a miniszter  úgy fogalmazott, "nem elég, ha fideszes vagy, jónak is kell lenned!".

Navracsics: ha befektetünk az oktatásba, sikeres lesz a gazdaságpolitika

Ha befektetünk az oktatásba, sikeres lesz a gazdaságpolitika - mondta Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos vasárnap Budapesten, a Fidesz tisztújító kongresszusán. Amilyen az oktatás, olyan a jövő társadalma, ezért ma az Európai Unióban az elsődleges feladat a befektetés az oktatásba - fogalmazott.Navracsics Tibor azt is megemlítette: húsz éve senki sem gondolta volna, hogy Európában újra a biztonságról kell beszélni, ám ma még egy olyan békés városban is, mint például Genf, emelni kellett a biztonsági készültség szintjét. Jelezte, az EU biztonsága és jövője is függ attól, milyen lesz az oktatásunk. Az ágazat fejlesztésével Magyarország és az unió jövője is biztosabb lesz, mert egy szociálisan egységesebb társadalom nézhet szembe a kor kihívásaival - mondta.Gál Kinga európai parlamenti képviselő, az Európai Néppárt alelnöke arról beszélt, hogy olyan válság szakadt Európára, amely miatt inog "a szilárdnak hitt szerkezet". Schengen ma gyakorlatilag nem működik, az európai elit azonban képtelen a problémák néven nevezésére - hívta fel a figyelmet.A jelenlegi migrációs válság szerinte felszínre hozta az európai társadalmak értékválságát, az európai politika azonban nem segít újra megtalálni a fogódzókat. Ezért a Fidesznek - szorgalmazta a politikus - kötelessége kiállni a hagyományos értékek mellett: "nincs értéksemlegesség, mert az közönyhöz, önfeladáshoz vezet".Gál Kinga hangsúlyozta azt is: Orbán Viktor miniszterelnök üzeneteinek egyre nagyobb mértékű az elfogadottsága az európai emberek között.Schmitt Pál volt köztársasági elnök a kongresszuson arról beszélt, hogy a sport semmivel nem pótolható. Felidézte, hogy 2010-ben a sportot stratégiai ágazattá nyilvánította a kormány, és az elmúlt öt évben bebizonyosodott, ez a cél nem maradt a szavak szintjén. Bevezették a mindennapos testnevelést, soha nem látott mértékű létesítményfejlesztési program indult, a stadionok mellett szép számmal épültek uszodák, többcélú sportlétesítmények is - sorolta. Kitért a nagyszabású támogatási rendszerre és az új típusú adókedvezményre is. Szólt a 2024-es olimpiai és paralimpiai pályázatról, és azt mondta: pályázni csak akkor szabad, ha nem öncélú a rendezés, hanem illeszkedik a hosszú távú országos és fővárosi gazdaságfejlesztési programhoz. A volt államfő kérte, minél többen álljanak a kezdeményezés mellé, amely által megvalósulhat a régen várt nemzeti összefogás, erősödhet a nemzeti öntudat.

Nagy bajban van a kontinens 

Szájer József, EP-képviselő kiemelte: Európa ma nagy bajban van, ennek oka Európa és az uniós vezetők felelőtlensége. A képviselő szerint már békeidőben is felháborodással vegyes elképedéssel nézték, mit művelnek uniós politikusok egy-egy közös kérdés kapcsán, de most, amikor bajban vannak, alig lehet elhessegetni az önsors-rontás gondolatát.  Felelős magatartás és politikus-e, aki olyan mértékben rabja az ideológiai álomvilágnak, hogy a véres valóság sem képes felébreszteni - tette fel a kérdést utalva a párizsi merényletekre és az azt követő nyilatkozatokra.Azokat kezdték zaklatni, akik szóvá merték tenni, hogy változtatni kellene, a régi válaszok nem működnek - kifogásolta, és megjegyezte, hogy ennyire csalódott és felháborodott még sosem volt, bár 25 éve vesz részt az európai politika alakításában.  Ma az európai döntéshozók jelentős részének kezét olyan ideológia szorítja le, amely csak a tagadást ismeri, tagadja, hogy a bevándorlás, a muzulmán vallás és a terrorizmus között összefüggés lehet, és a bűnözők jogait az áldozatok elé helyezi - mutatott rá, és kiállt a kerítésépítés mellett.

Szájer József hangsúlyozta, ugyanakkor a sok támadás ellenére jó magyarnak lenni Európában, az elmúlt hónapok cselekedetei sokak szemében kivívták a tiszteletet a magyarok iránt. Nem vagyunk egyedül, van remény, hogy a józan ész visszaszerzi befolyását az európai politikában. Orbán Viktornak igaza volt, a magyaroknak igaza van - zárta beszédét.A Fidesz Európa iránytűje A szintén EP-képviselő Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke azt mondta: ma már egyre többen látják, hogy a brüsszeli kötelező betelepítési kvótás "álmegoldásból" sosem lesz igazi megoldás. Szavai szerint az a feladat, hogy "idegenek helyett elsősorban a magyar családoknak adjunk lehetőséget". Magyarország ma még "a biztonság szigete", de "éberségünk nem lankadhat", mert Brüsszel "nem értünk, hanem ellenünk dolgozik" - fogalmazott.A politikus azt is mondta, hogy mára a Fidesz vált a kontinens iránytűjévé, ma Magyarországról tér vissza a kontinens egykori nyugati gondolkodóinak hangja. Közölte azt is: elvárják a kontinens vezetőitől, hogy térjenek vissza a józan ész útjára, védjék meg Európát és polgárait.A Pelczné Gáll Ildikó által ismertetett politikai nyilatkozat kimondja: az európai döntéshozók a tömeges illegális migráció elősegítésével a második világháború óta nem látott válság szélére sodorták Európát. A küldöttek által megszavazott dokumentum képmutatónak, felelőtlennek és veszélyesnek, a terrorveszélyt növelőnek tartja az EU bevándorláspárti politikáját, és elítéli a kötelező betelepítési kvótát.Az európai emberek erre az antidemokratikus politikára nem adtak felhatalmazást, ez a politika veszélyezteti az unió létét, és az egész európai civilizáció megrendülésével fenyeget. "A bevándorláspárti politika megbukott" - ismertette a nyilatkozatot Pelczné Gáll Ildikó, hangsúlyozva: Magyarország ennek minden eszközzel ellene fog szegülni, "Magyarországot meg fogjuk védeni". Európa vezetőinek meg kell hallaniuk az emberek hangját, "a gyenge Európa helyett ismét erős Európára van szükségünk" - rögzíti a dokumentum.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Kapcsolódó cikkeink

A rezsicsökkentés melletti kiállást is deklaráló politikai nyilatkozatot fogadott el a Fidesz XXV. kongresszusa.

Fidesz: a bukott baloldal a rezsicsökkentés ellen harcol-A nagyobbik kormánypárt szerint "a szocialisták az emberek akarata ellen mennek".

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Aláírásgyűjtést indít a Fidesz a kötelező betelepítési kvóta ellen - közölte Kósa Lajos, a kormánypárt frakcióvezetője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.A politikus szerint az illegális bevándorlók kötelező betelepítésére vonatkozó európai uniós kvóta...

KKM

A szerdán Marrákesben elfogadott politikai nyilatkozat szélsőségesen bevándorláspárti, ellentétes Magyarország érdekeivel, ezért a dokumentumot Magyarország nem fogadta el – nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán telefonon az MTI-nek.

2019. augusztus 19., hétfő, Huba