Fidesz: radikális adóemelést akar a "Gyurcsány-koalíció"

Téma: 

A Fidesz szóvivője szerint Bajnai Gordon volt miniszterelnök szavaiból kiderült, hogy a "Gyurcsány-koalíció" kormányra kerülve radikális adóemelést hajtana végre.

Míg a Fidesz adócsökkentésben gondolkodik, a baloldalon "Gyurcsány Ferenc után Bajnai Gordon is ismertette adóemelési terveit" - mondta Selmeczi Gabriella szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, utalva az Együtt-PM vezetőjének keddi bajai fórumára, ahol a volt kormányfő arról beszélt - idézte szavait a kormánypárt szóvivője -, hogy már bruttó 300 ezer, azaz nettó 196 ezer forinttól bevezetné a magasabb adókulcsot.

Kiderült, hogy "ha a Gyurcsány-koalíción múlik, még jobban fog fájni, mint amit akár egy hete is gondolhattunk. (...) Bajnai Gordon elképzelhetőnek tartja, hogy bruttó 300 ezer forinttól akár 40 százalékkal is megadóztassa a jövedelmeket" - értékelte a szóvivő, hozzátéve, hogy a "radikális adóemelés" így érintene például hosszabb ideje a pályán lévő általános iskolai tanárokat, mérnököket, gyógyszerészeket."De tulajdonképpen adóemelést akarnak ők mindenkinek", mindenkitől elvennének, aki egy kicsit is jobban jár a családi adórendszerrel, és eltörölnék a rezsicsökkentést is - mondta Selmeczi Gabriella.Felhívta a figyelmet egyúttal arra, hogy a kiskeresetű családok ezekben a napokban kapják meg az idei első, az adócsökkentésnek köszönhetően magasabb összegű bérüket. A családi adórendszer kiterjesztése 270 ezer családnak ad nagyobb mozgásteret - mondta, hozzátéve, hogy az idén az adókedvezmény 230 milliárd forinttal többet hagy a családok zsebében.A legalacsonyabb jövedelmű 110 ezer családnál gyakorlatilag a teljes bruttó fizetés megmarad - hangsúlyozta a Fidesz szóvivője. Közölte továbbá, hogy a családi adórendszer és a 16 százalékos egykulcsos adó összesen 600 milliárd forinttal többet hagy a családoknál.

-mti-

Kapcsolódó cikkeink

Fidesz: a baloldal kimondta, hogy adóemelést akar

A Fidesz szerint Mesterházy Attila és Szigetvári Viktor szerdán tartott tájékoztatójukon kimondták, hogy adóemelést akarnak és eltörölnék a rezsicsökkentést.

MTI Fotó

Magyarország egy erős tagállamokból álló erős Európát akar – mondta Orbán Viktor két nappal a választás után magyar és külföldi újságíróknak tartott sajtótájékoztatóján.

Fidesz: Kőszegi magánvéleményének adott hangot a revízióról

Selmeczi Gabriella ezt azután tudatta, hogy egy lap azt írta, hogy a fideszes Kőszegi Zoltán szerint akár már nyolc év múlva fel lehet vetni a határrevízió kérdését.

 A Velence Korzó homokos strandja a Velencei-tónál. MTI-fotó: Máthé Zoltán

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra Budapestre és az ország összes megyéjére másodfokú figyelmeztetést adott ki a tartós hőség miatt.Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben kiemelték: tovább erősödik a nappali felmelegedés, így a napi...

2019. augusztus 19., hétfő, Huba